Zzp’er in beeld: schoonheidssalon La Belle Vie

Mensen een fijn gevoel geven over zichzelf, dat is wat Mariëlla uit Wemeldinge als zelfstandig schoonheidsspecialiste graag doet. Onlangs verbouwde ze haar garage om tot schoonheidssalon, waar ze sindsdien allerlei soorten klanten uit de buurt ontvangt. Schoonheidssalon La Belle Vie heeft altijd focus op duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke producten. 

Van de bediening naar de salon

“Ik heb een opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd,” vertelt Mariëlla. “Maar ik ben pas in 2018 voor mezelf begonnen. Daarvoor werkte ik fulltime in de horeca, en hielp ik in mijn vrije tijd familie en vrienden met hun gezichtsverzorging. Gewoon bij mij thuis. Toen ik in 2019 verhuisde, was het tijd om te stoppen in de horeca en te focussen op het opzetten van een salon.”

Snel schakelen tussen werk en privé

Dat Mariëlla in maart van dat jaar een zoontje kreeg, speelde ook een rol. “Het is echt ontzettend fijn dat ik als zzp’er zelf mijn uren kan inplannen, en zelf bepaal wanneer ik wel of niet werk. Zo hoeft mijn zoontje niet te vaak naar de opvang. Omdat ik een salon aan huis heb, kan ik snel schakelen tussen werk en privé. En als ik toevallig een uitvaller heb, ben ik die tijd niet zomaar kwijt: ik kan dan gewoon iets binnenshuis doen. Die vrijheid als zzp’er is echt geweldig.”

Btw

“Toch komt er ook veel op je af als je zzp’er wordt. Je moet je verdiepen in allerlei regelingen en juridische zaken. Neem nou energie: je kunt als zzp’er de btw over energie alleen aftrekken als je een eigen bedrijfsruimte hebt met een aparte ingang. Dat moet je ook maar net weten vóórdat je je bedrijf gaat starten! Toen we dit huis kochten, lagen er gelukkig al zonnepanelen op het dak. Maar ik kan me goed voorstellen dat je zo’n investering als zzp’er ook anders moet aanpakken dan een normale consument.”

Een oog voor duurzaamheid

“Ik werk het meeste overdag, dan leveren de zonnepanelen het meeste op. Ik heb een verwarmde stoel zodat ik niet de hele tijd de kachel hoog hoef te zetten. Dat is voordeliger, beter voor het milieu en comfortabeler voor de klant. Sowieso vind ik duurzaamheid erg belangrijk: ik werk veel met verzorgingsproducten die uit de natuur komen zonder chemische toevoegingen, en waar de fabrikanten zich inzetten voor de bescherming van het milieu en de oceaan. Het voelt goed om ook op die manier een steentje bij te dragen.”

Energie voor zzp'ers: jij bent aan zet!

Besteed je als zzp'er ook vooral je tijd aan je klanten? Dan is energie vaak bijzaak. Toch is het belangrijk om er voldoende aandacht aan te besteden, want dat kan je voordeel opleveren. Daarom heeft DELTA Energie een speciaal aanbod voor zzp'ers en denken we je graag met je mee om het maximale uit je energie te halen.