Schaapskooi Schaap En Zo: een stal vol ledverlichting

Schaapjes die grazen op de dijk, een oude boerderij aan de horizon; het is een beeld waar schapenhouder Harry Visser eindeloos van kan blijven genieten. Een paar jaar geleden nam hij Schaapskooi Schaap En Zo over, gelegen in de prachtige Zak van Zuid-Beveland. En in zo’n groen, Zeeuws landschap kun je eigenlijk alleen maar kiezen voor 100% groene stroom van DELTA.

Lammetjes aaien

Het karakteristieke natuurlandschap rondom Schaapskooi Schaap En Zo is prachtig. Met allerlei kleine polders en binnendijken is het niet alleen een perfecte plek voor schapen om lekker te grazen, maar ook om heerlijk te wandelen en te fietsen. En dat doen de bezoekers van de schaapskooi maar al te graag. “Voor of na de wandeling komen de mensen hier om de schapen te zien en lammetjes te aaien,” vertelt Harry. “Ook kunnen ze hier terecht voor een kop koffie met een stuk appeltaart, of een lekkere lunch. En in het educatiecentrum kunnen ze van alles leren over schapen.”

Een droom die uitkomt

Harry nam na een carrière in de akker- en landbouw een paar jaar geleden de schaapskooi over. Het was een droom die uitkwam. “Ik kwam er al regelmatig maar toen ik hoorde dat het verkocht zou worden, twijfelde ik geen moment. Mijn dochter doet de financiële zaken en helpt mee als er veel mensen komen eten. Ik houd me vooral met de schapen bezig. Dat is soms hard werken, maar het geeft veel voldoening.”

Overstappen op groen

Onlangs koos Harry voor groene energie van DELTA om de schaapskooi van stroom te voorzien. “Ik vind duurzaamheid belangrijk: in de hele stal hangt alleen maar ledverlichting. Onlangs moesten we een nieuwe koelkast aanschaffen, dan let ik er wel op dat-ie zuinig is. En in de toekomst wil ik misschien wel zonnepanelen.” Dan, lachend: “Maar als ik heel eerlijk ben, is er nog een reden dat ik op DELTA ben overgestapt: het was gewoon goedkoper.”

“Ik vind duurzaamheid belangrijk: in de hele stal hangt alleen maar ledverlichting."

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom die volledig in Zeeland is opgewekt, dat is DELTA Puur Zeeuws Groen. Met behulp van Zeeuwse windmolens en tientallen Zeeuwse zonnedaken. Opgewekt door Zeeuwse ondernemers vóór Zeeuwse ondernemers.