Lux Consulting: Consultants met een hart voor duurzaamheid

Lux is Latijn voor licht, en dat is in het geval van Lux Consulting zeker geen toeval. Het Bredase consultancy-bureau van Jeroen Stooker en Jonathan Zigter richt zich namelijk volledig op de Nederlandse energiesector. Na bijna tien jaar te hebben samengewerkt, besloten de twee om in 2015 samen een bureau op te richten. Met succes, want LUX is inmiddels een belangrijke kennispartner voor veel organisaties in de energiesector. En met zo’n hart voor duurzaamheid is het logisch dat er op het kantoor groene stroom van DELTA wordt gebruikt.

Houden van aanpakken

Jong, ambitieus en no-nonsense; dat is hoe Jeroen in drie woorden Lux Consulting zou omschrijven. ‘We zijn slimme doeners die houden van aanpakken, ontzorgen en gevraagd en ongevraagd meedenken,” zegt Jeroen. “We zijn begonnen met z’n tweetjes, maar hebben inmiddels een vaste kern van medewerkers en een groot netwerk waar we op kunnen bouwen,” vult Jonathan aan. “Zo zorgen we ervoor dat al onze klanten altijd precies krijgen wat ze nodig hebben.”

Focus op energie

Jeroen en Jonathan kozen bewust voor een focus op de energiesector. Jonathan: “De stap naar duurzame energie is een van de belangrijkste maatschappelijke onderwerpen op dit moment. We moeten het schip keren om te zorgen dat toekomstige generaties ook een goede, gezonde toekomst krijgen.” Jeroen: “Pessimisten zouden zeggen: ‘Je bent een druppel op een gloeiende plaat.’ Wij denken liever: hoe meer druppels, hoe groter de impact is om stappen te maken.”

Positieve houding

Die positiviteit werkt aanstekelijk, en is nodig in een complexe markt vol uitdagingen. “Bijvoorbeeld als het gaat om gevoelige politieke besluitvorming, het doen van grote investeringen in het energienet, en duurzame oplossingen betaalbaar kunnen maken voor iedereen. We zijn trots als wij met ons werk voelbaar het verschil kunnen maken. Het geeft energie: het voelt goed als klanten ons langer willen vasthouden of meer opdrachten geven.”

Duurzaam kantoorpand

Toen Lux Consulting vorig jaar op zoek ging naar een nieuw pand, was duurzaamheid vanzelfsprekend een belangrijke eis. Het werd uiteindelijk een kantoorruimte in Easy Street; een uniek duurzaam nieuwbouwproject in Breda waar warmte lokaal wordt opgewekt door een moderne houtpellet-installatie. Jonathan: “Ook liggen er 560 zonnepanelen op het dak, en is het pand aangesloten op een slim energienet. Alles op kantoor heeft natuurlijk minimaal het A+-label, en de verlichting is allemaal led. Ook denken we volgend jaar een eerste stap te zetten in de elektrificatie van ons wagenpark.” de stap te maken naar een elektrische auto.”

Puur Zeeuws Groen van DELTA

Lux Consulting maakt gebruik van DELTA Puur Zeeuws Groen; stroom die lokaal is opgewekt in Zeeland. “Wij dragen de energietransitie en de verduurzaming een warm hart toe,” zegt Jeroen. “Groene stroom is dan een logische keuze, zeker omdat het uit Zeeland komt. Jonathan is in Middelburg opgegroeid en woont er sinds 4 jaar samen met zijn vriendin. Ik ga regelmatig met mijn gezin een weekend uitwaaien aan de Zeeuwse kust. Het is erg bijzonder als je beseft dat de wind die door je haren waait ook energie opwekt die je op kantoor gebruikt.”

De stap naar duurzame energie is een van de belangrijkste maatschappelijke onderwerpen op dit moment.
Jonathan Zigter
Mede-eigenaar Lux Consulting

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom die volledig in Zeeland is opgewekt, dat is DELTA Puur Zeeuws Groen. Met behulp van Zeeuwse windmolens en tientallen Zeeuwse zonnedaken. Opgewekt door Zeeuwse ondernemers vóór Zeeuwse ondernemers.