In Zaken Accountants & Adviseurs: supersnel een energielabel voor een prijswinnend pand

Accountancykantoor In Zaken uit Terneuzen doet het net even anders dan de rest. Geen torenhoge tarieven per dienst, maar een betaalbaar all-in abonnementsmodel. Het optellen van cijfertjes laten ze liever over aan slimme software, zodat er meer tijd is voor persoonlijk advies op maat. Bij zo’n visie hoort een uniek kantoor – daarom kochten Barry Sutin en zijn twee compagnons een vervallen veestal die ze omtoverden tot een modern, duurzaam pand. En voor het officiële energielabel klopten ze natuurlijk aan bij DELTA Energie.

Beste accountancybureau van Nederland

“We zwemmen nogal tegen de stroom in,” vertelt Barry. “Door flink in te zetten op digitalisering, hebben we veel meer tijd om onze klanten persoonlijk te adviseren. Als ze een vraag hebben kunnen ze altijd binnenlopen, even bellen of een appje sturen. Kennelijk doen we iets goed, want we zijn al drie jaar op rij het best beoordeelde accountancybureau van Nederland. Dat voelt goed: de behoefte van de klant staat bij ons centraal, het is fijn als je daarvoor wordt beloond.”

Prijswinnend pand

In 2019 raakte de prijzenkast van In Zaken nog voller omdat het gerenoveerde kantoorpand de publieksprijs van de Provinciale Zeeuwse Courant won voor het mooiste Zeeuwse gebouw. Barry: “Daar zijn we supertrots op, omdat het een enorme uitdaging was om van de oude stal een eigentijds kantoor te bouwen. Toen we het kochten, regende het binnen harder dan buiten. We hebben de hele binnenkant gestript en zijn toen opnieuw begonnen, met een flinke focus op duurzaamheid.”

Speciale coating

En zo geschiedde. Het pand werd volledig gasloos en kreeg een warmtepomp, nieuwe isolatie, led-verlichting, lichtsensoren en vloerverwarming. “Ook hebben we speciale ventilatiekanalen van textiel gebruikt. Die zijn energiezuiniger dan metaal, en schelen ook flink in het transport. Het meest trots zijn we op de achterkant van het gebouw: die is volledig van dubbelglas waarin een speciale coating is verwerkt die warmte tegenhoudt in de zomer, en in de winter juist isoleert. In het donker kijk je dwars door het gebouw heen: een mooi gezicht.”

Een blikvanger

“We hebben de voorpui in de originele staat gelaten. En de steentjes die op de grond lagen, hebben we hergebruikt in het voorportaal. Je kan hier en daar in de vloer nog de hoefafdrukken van de paarden zien die hier vroeger stonden. Om zo’n nieuwe constructie tussen de oude spanten te bouwen was complex, maar de combinatie van nieuwbouw met historische elementen is echt een blikvanger. Het is een bijzondere plek om te mogen werken en klanten te ontvangen.”

Beloond met energielabel A

“We wilden natuurlijk heel graag dat onze inspanningen beloond werden met een officieel energielabel,” vertelt Barry. “Dat moest op korte termijn gebeuren, maar geen enkele partij die we belde kon snel langskomen. Bij DELTA ging dat anders: er kwam op vrijdag een bekwame energieadviseur langs die na een grondige inspectie het hele weekend heeft doorgewerkt. Op maandagochtend zat er een energielabel A in onze mailbox. Zo’n hoogwaardige, snelle service kom je tegenwoordig niet meer vaak tegen.”

We hebben deze oude stal aan de binnenkant helemaal gestript en zijn toen opnieuw begonnen, met een flinke focus op duurzaamheid.
Barry Sutin
Eigenaar In Zaken Accountants & Adviseurs

DELTA Op-maatadvies en energielabel C

Ieder pand dat als kantoor wordt gebruikt moet per 1 januari 2023 energielabel C hebben. Wilt u weten hoe u ervoor staat en welke stappen u moet nemen om dat te bereiken? Wij maken een startklaar plan voor u met het DELTA Op-maatadvies.