eStrategy: nieuwe inzichten met het DELTA Op-maatadvies

eStrategy is een softwarebedrijf in Goes. Al vijftien jaar werken daar elke dag twaalf medewerkers aan superslimme software-oplossingen voor allerlei soorten bedrijven in binnen- en buitenland. Hoewel eigenaar Jean-Marc Dagevos flink zijn best had gedaan om het bedrijfspand te verduurzamen, ontbrak er een energielabel en een concreet beeld hoe effectief de renovaties nou werkelijk waren. Het onafhankelijke advies van DELTA bood uitkomst.

Werk aan de winkel

“We zijn zes jaar geleden verhuisd naar een mooi pand aan de Westsingel in Goes,” vertelt Jean-Marc. “Het is gebouwd in 1910 en werd oorspronkelijk gebruikt als een drukkerij. Die geschiedenis is bijzonder, maar betekende ook dat er werk aan de winkel was qua renovatie. We hebben toentertijd vooral ingezet op betere isolatie, vloerverwarming en led-verlichting. Ook hebben we in de toiletten sensoren aangebracht in de kranen en de lampen. Zo wordt er zo min mogelijk licht en water gebruikt.”

Geen energielabel

Heel goed, die initiatieven. Alleen was Jean-Marc niet helemaal tevreden: “Hoewel we veel tijd en geld hadden geïnvesteerd in ons pand, wisten we niet goed waar we precies stonden qua energiebesparing. We hadden bijvoorbeeld geen energielabel. Toen hoorde ik van het DELTA Op-maatadvies. Zoiets sprak mij direct aan, omdat we daarmee aan een energielabel konden komen op basis van een onafhankelijk, professioneel advies.” Lachend: “En dus niet van een installateur die precies aanbeveelt wat-ie toevallig verkoopt.”

Gedetailleerd rapport

De energieadviseur van DELTA kon snel langskomen voor een inspectie van een paar uur. “Al snel daarna kregen we een gedetailleerd rapport met allerlei slimme aanbevelingen. Op basis van het rapport hebben we de dakkoepels aangepast zodat we minder last hebben van tocht. Ook hebben we de isolatie op de bovenste verdieping vervangen, en zonwering op de bovenverdieping geïnstalleerd. Nu hoeven we in de zomer minder te koelen. We hebben ook een offerte opgevraagd voor zonnepanelen, en zijn aan het kijken naar mogelijkheden voor warmteterugwinning.”

Oorspronkelijke bouwtekeningen

“Wat me vooral beviel, is dat de energieadviseur zijn werk zo serieus neemt. Hij heeft zelfs de oorspronkelijke bouwtekeningen van het pand bestudeerd. Ik verbaasde me hoeveel werk hij ervan maakte en hoeveel nieuwe inzichten hij kon geven. Dat maakte me enthousiast om de plannen ook echt uit te voeren. Met het huidige energielabel C zijn we al goed op weg, maar na het uitvoeren van de adviezen ben ik ervan verzekerd dat we sowieso op een A zitten.”

Wat me vooral beviel, is dat de energieadviseur zijn werk zo serieus neemt. Hij heeft zelfs de oorspronkelijke bouwtekeningen van het pand bestudeerd.
Jean-Marc Dagevos
Eigenaar eStrategy

DELTA Op-maatadvies en energielabel C

Ieder pand dat als kantoor wordt gebruikt moet per 1 januari 2023 energielabel C hebben. Wilt u weten hoe u ervoor staat en welke stappen u moet nemen om dat te bereiken? Wij maken een startklaar plan voor u met het DELTA Op-maatadvies.