Endless Hair: aandacht voor je haar met duurzame producten

Nieuwe coupe nodig? Stap dan vooral eens binnen bij Endless Hair, de hippe kapsalon in de Papegaaistraat te Goes. Eigenaar Colinda Houtepen zit al 25 jaar in het kappersvak, en geeft inmiddels leiding aan vier medewerkers. En in een bedrijf waar iedere dag veel stroom en water wordt verbruikt, is duurzaamheid belangrijk. Niet zo gek dus dat Colinda koos voor groene stroom van DELTA Energie.

Het gezicht van de winkel

“Ik had eerst een andere kapperszaak in Goes,” vertelt Colinda. “Dat was een franchise-onderneming. Zo’n constructie is ideaal als je jong bent en nog veel moet leren over het ondernemerschap, maar vijf jaar geleden voelde ik dat het tijd was om echt helemaal eigen baas te worden. Dat past goed bij Zeeuws ondernemerschap en de waarde die hier wordt gehecht aan kleinere, lokale ondernemingen in plaats van grote ketens. Wie het gezicht van de winkel is, speelt in Goes nog steeds een grote rol.”

Drukke dagen

Dat voor zichzelf beginnen een goede keuze was, blijkt wel aan de drukte in de kapsalon. Colinda: “De coronacrisis heeft onze agenda wel flink veranderd. Vroeger was het vooral druk in het weekend, maar omdat mensen tegenwoordig veel meer vanuit huis werken, is het nu ook doordeweeks een komen en gaan van klanten. We doen veel op sociale media om nieuwe klanten te bereiken. Dat werkt goed – vroeger moest je het alleen hebben van mond-tot-mondreclame.”

Duurzaam knippen

“Duurzaamheid is voor ons belangrijk. De keuze voor groene stroom van een Zeeuwse organisatie als DELTA was daarom snel gemaakt. Maar we doen meer; zo hebben we in de zaak ledverlichting, en gebruiken we in onze wasbakken speciale kranen die zestig procent minder water verbruiken. Bovendien worden al onze haarproducten milieuvriendelijk geproduceerd, en bij ons bezorgd in verpakkingsmateriaal dat oplosbaar is in water. En de shampoos en conditioners die klanten bij ons kopen, kunnen ze in de winkel gewoon bijvullen.”

Goed voor je haar, goed voor het milieu

Colinda merkt dat haar aandacht voor duurzaamheid door steeds meer klanten wordt opgemerkt en gewaardeerd. “Veel van mijn klanten zijn bewust bezig met hun impact op het milieu en hoe ze die kunnen verkleinen. Ze willen weten waar hun haarproducten vandaan komen. De keuze voor kwaliteit gaat verder dan hoe goed een product is voor je haar, of hoe mooi het eruitziet. Het gaat ook om de natuur, hoe iets gemaakt wordt. Zo geef je mensen een nog fijner gevoel als ze met hun nieuwe kapsel de deur uitstappen.”

Veel van mijn klanten zijn bewust bezig met hun impact op het milieu en hoe ze die kunnen verkleinen. Ze willen weten waar hun haarproducten vandaan komen.
Colinda Houtepen
Eigenaresse Endless Hair

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom die volledig in Zeeland is opgewekt, dat is DELTA Puur Zeeuws Groen. Met behulp van Zeeuwse windmolens en tientallen Zeeuwse zonnedaken. Opgewekt door Zeeuwse ondernemers vóór Zeeuwse ondernemers.