Auto Dijkwel: drie generaties lang passie voor auto’s

Als je iemand op Walcheren vraagt waar je moet zijn voor een goede auto, wijzen alle vingers richting Dijkwel in Ritthem. Al drie generaties zit deze familie in de auto’s, met een hart voor service, kwaliteit en betrouwbaarheid. Alexander Dijkwel stapte onlangs over op energie van DELTA. “Lokale, Zeeuwse producten en bedrijven vind ik gewoon belangrijk.”

65 jaar ervaring

Het auto-avontuur begon voor de familie Dijkwel in 1955, toen de opa van Alexander auto’s ging verkopen. 65 jaar later is Alexander samen met zijn vader Hans eigenaar van twee autocentra in Ritthem. Daar kan men terecht voor onderhoud, nieuwe auto’s en occasions. “Mijn vader heeft 25 jaar lang Renaults verkocht. In 2003 deed hij zijn zaak van de hand en zijn we gestart met het Auto Shopping Centre. In 2017 zijn we samen ook weer Renault-dealer geworden op een tweede locatie.”

Groene stroom van DELTA

Op beide locaties komt nu groene stroom van DELTA uit het stopcontact. “Ik vind lokale, Zeeuwse producten belangrijk. Toen het contract van een grote landelijke aanbieder afliep, ben ik overgestapt naar DELTA. Het contact is veel persoonlijker en oprechter. Bovendien is het ook nog eens goedkoper dan de concurrent waar ik eerst bij aangesloten zat. En groene stroom is natuurlijk ook beter voor het milieu.”

Laadpalen voor de deur

Duurzaamheid is voor Auto Dijkwel een belangrijk thema. “Een volgende generatie moet het ook goed hebben op deze planeet. In ons hele pand zit led-verlichting. Ook is onze servicewagen volledig elektrisch en rijdt dus emissievrij naar onze klanten. Voor de deur staan twee laadpalen, zodat mensen tijdens hun bezoek hun elektrische wagen kunnen opladen. Er komen hier steeds meer mensen over de vloer met interesse in een elektrische auto. Een goede ontwikkeling.”

De volgende generatie

Bij Alexander thuis rennen twee zoons van negen en twaalf rond. Of die vierde generatie over een jaar of tien het stokje overneemt, weet Alexander nog niet helemaal zeker. Lachend: “Ze zijn volgens mij nu helemaal gek van de scheepvaart, maar dat gaat hopelijk nog veranderen.”

"Toen het contract van een grote landelijke aanbieder afliep, ben ik overgestapt naar DELTA. Het contact is veel persoonlijker en oprechter."

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom die volledig in Zeeland is opgewekt, dat is DELTA Puur Zeeuws Groen. Met behulp van Zeeuwse windmolens en tientallen Zeeuwse zonnedaken. Opgewekt door Zeeuwse ondernemers vóór Zeeuwse ondernemers.