In één keer volledig duurzame energie met groen gas van DELTA

Overal hoor je dat we ‘van het gas af moeten’. Natuurlijk is het de bedoeling dat iedereen straks zoveel mogelijk in z’n energie voorziet. Maar het duurt nog wel even voordat het zover is. Tot die tijd heb je de stroom en het gas van je energieleverancier hard nodig om te koken, een lekker warm bad te nemen of comfortabel op de bank tv te kijken.

In één keer groen!

Ook die energie kan je zo duurzaam maken als jij wilt, zeker nu! DELTA leverde altijd al 100% groene stroom. Stroom uit kolen- of gascentrales komt er bij ons niet in. Maar vanaf nu kun je bij DELTA ook kiezen voor groen gas! Als je groene stroom en groen gas combineert is je energiecontract bij DELTA in één keer helemaal groen.

Groene stroom

De beste optie is dan DELTA Puur Zeeuws Groen: 100% groene stroom uit Zeeland. Vanaf nu krijg je daar namelijk altijd groen gas bij. DELTA Puur Zeeuws Groen wordt opgewekt met Zeeuwse windmolens, door tientallen zonnedaken door heel Zeeland en met de kracht van eb en vloed. Zeeuwser kan het bijna niet!

Zeeuwse natuur

Met DELTA Groen Gas lever je automatisch een bijdrage aan het behoud van de natuur in Zeeland. Want per 1.000 kuub groen gas die je verbruikt, gaat vijf euro naar De Zeeuwse Natuur. Dat is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties* die zich inzetten voor de natuur in Zeeland. Omdat de uitstoot van CO2 groeit, verandert ons klimaat. Om dát te voorkomen is bescherming van onze natuur erg belangrijk. Want planten en bomen nemen die CO2 weer op!

Biogas

Het groene gas van DELTA bestaat voor een klein deel uit biogas. Biogas is gas dat gemaakt wordt door vergisting van mest, gft-afval en voedselresten. Biogas is nu nog schaars en duur. DELTA vindt dat groene energie betaalbaar moet zijn. Daarom bestaat DELTA Groen Gas nu nog vooral uit CO2-gecompenseerd gas. De CO2 die je cv-ketel produceert om je huis te verwarmen, wordt door ons omgezet in een investering in duurzame energieprojecten die CO2 besparen.

In Zeeland doen we dat samen met het Zeeuws Klimaatfonds dat in bijvoorbeeld zonnepanelen bij scholen en sportverenigingen investeert. Zodra biogas goedkoper wordt, vervangen we steeds meer CO2-gecompenseerd gas door biogas. Betaalbaarheid staat daarbij voorop!

De groenste optie!

Wil je snel een makkelijke stap zetten naar een duurzamer leven? Kies dan voor de combinatie van groene stroom en groen gas van DELTA. Heb je al een energiecontract voor één of drie jaar bij ons? Een aantal weken voor je contract afloopt krijg je van ons een nieuw aanbod, inclusief groen gas. En groene stroom heb je nu sowieso al!

 

*In het samenwerkingsverband De Zeeuwse Natuur zetten IVN Natuureducatie, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Nationaal Park Oosterschelde en natuurmuseum Terra Maris zich in voor de natuur in Zeeland.

DELTA Groen Gas

Wil je in één keer al je energie groen maken? Dat kan! 100% groene stroom krijg je bij DELTA altijd al. Als je daarnaast ook nog kiest voor groen gas, dan ben je helemaal duurzaam bezig!