Maak je energie duurzamer met groene stroom én groen gas

Overal hoor je dat we ‘van het gas af moeten’. Natuurlijk is het de bedoeling dat iedereen straks zoveel mogelijk in z’n energie voorziet. Maar het duurt nog wel even voordat het zover is. Tot die tijd heb je de stroom en het gas van je energieleverancier hard nodig om te koken, een lekker warm bad te nemen of comfortabel op de bank tv te kijken.

In één keer groen!

Ook die energie kan je zo duurzaam maken als jij wilt, zeker nu! 100% groene stroom is een eenvoudige stap. DELTA levert uitsluitend groene stroom: stroom die opgewekt is door windmolens, zonnedaken, een getijdencentrale en uit de verwerking van kippenmest. Stroom uit kolen- of gascentrales komt er bij ons niet in. Toch kan je je energie in huis nog duurzamer maken door te kiezen voor groen gas. Als je groene stroom en groen gas combineert is je energiecontract in één keer helemaal groen.

Groene stroom

De beste optie is dan DELTA Puur Zeeuws Groen: 100% groene stroom uit Zeeland. daar krijg je namelijk standaard groen gas bij. Zo zet je je huis in één keer op groen. DELTA Puur Zeeuws Groen wordt opgewekt met Zeeuwse windmolens, door tientallen zonnedaken door heel Zeeland en met de kracht van eb en vloed. Zeeuwser kan het bijna niet!

Zeeuwse natuur

Met DELTA Groen Gas, een mix van 2% biogas en 98% CO2-gecompenseerd gas, lever je automatisch een bijdrage aan het behoud van de natuur in Zeeland. Want per 1.000 kuub groen gas die je verbruikt, gaat vijf euro naar De Zeeuwse Natuur. Dat is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties* die zich inzetten voor de natuur in Zeeland. Omdat de uitstoot van CO2 groeit, verandert ons klimaat. Om dát te voorkomen is bescherming van onze natuur erg belangrijk. Want planten en bomen nemen die CO2 weer op!

Biogas

Het groene gas van DELTA bestaat voor 2% uit biogas. Biogas is gas dat gemaakt wordt door vergisting van mest, gft-afval en voedselresten. Biogas is nu nog schaars en duur. DELTA vindt juist dat groene energie betaalbaar moet zijn. Daarom bestaat DELTA Groen Gas nu nog voor 98% uit CO2-gecompenseerd gas. De CO2 die je cv-ketel produceert om je huis te verwarmen, wordt door ons omgezet in een investering in duurzame energieprojecten die CO2 besparen. Zo compenseren we je CO2-uitstoot die je met gas realiseert.

In Zeeland doen we dat samen met het Zeeuws Klimaatfonds dat in bijvoorbeeld zonnepanelen bij scholen en sportverenigingen investeert. Meer over deze CO2-compensatie lees je op onze speciale pagina over de samenstelling van onze energie.

De groenste optie!

Wil je een simpele stap zetten naar een duurzamer leven? Kies dan voor de combinatie van groene stroom en groen gas. Heb je al een energiecontract voor één of drie jaar bij DELTA? Een aantal weken voor je contract afloopt krijg je van ons een nieuw aanbod, inclusief groen gas. En groene stroom heb je nu sowieso al, want DELTA levert al sinds 1 januari 2016 uitsluitend en alleen groene stroom!

 

*In het samenwerkingsverband De Zeeuwse Natuur zetten IVN Natuureducatie, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Nationaal Park Oosterschelde en natuurmuseum Terra Maris zich in voor de natuur in Zeeland.

DELTA Groen Gas

In één keer al je energie groener maken? Dat kan! 100% groene stroom krijg je bij DELTA altijd. Kies je ook nog voor ons groene gas (een mix van 2% biogas en 98% CO2 gecompenseerd gas), dan ben je helemaal duurzaam bezig. Ook planten we bij ieder nieuw groen gascontract een boom!