DELTA en Saman Groep geven samen Zeeuwse energietransitie extra impuls

DELTA Energie en Saman Groep, twee oer-Zeeuwse bedrijven, werken vanaf 1 september intensief samen om de energietransitie in Zeeland een extra impuls te geven. DELTA en Saman Groep gaan elkaars producten aanbieden waarbij klanten kortingen krijgen. Het doel is om elkaars duurzame producten betaalbaarder en laagdrempeliger te maken. DELTA en Saman Groep gaan aanvullend op elkaar te werk zodat per saldo steeds meer huishoudens in Zeeland duurzame energie krijgen én werk maken van het verduurzamen van de eigen woning. Dat laatste wordt door de samenwerking financieel aantrekkelijker.

Korting

DELTA gaat, via zijn eigen kanalen, cv-ketels, warmtepompen en zonnepanelen aanbieden van Saman Groep. Wie al energie van DELTA heeft, krijgt bij huur korting op de maandelijkse huurprijs en bij koop korting op de eenmalige aankoopprijs van een cv-ketel, zonnepanelen of warmtepomp. Saman Groep verzorgt in alle gevallen de levering, installatie, onderhoud en storingsopvolging. Andersom biedt Saman Groep aan zijn klanten de mogelijkheid om bij aanschaf van een cv-ketel, zonnepanelen of warmtepomp gelijk een groen energiecontract van DELTA af te sluiten.

Realistisch en betaalbaar

Roel Meijerink, directeur DELTA Energie over deze samenwerking: “Het partnership met Saman Groep geeft invulling onze strategie: klanten helpen duurzamer te gaan leven. Wij zorgen er als DELTA voor dat de energie die wie onze klanten leveren steeds duurzamer wordt.” Over de volgende stap, het verduurzamen van de woning, wordt vaak nog getwijfeld.

Meijerink: “Wij geven mensen die die stap willen zetten met deze samenwerking een extra steuntje in de rug met een financieel voordeel. Verduurzamen moet realistisch en betaalbaar blijven. Omdat bijna 80% van de Zeeuwse huishoudens bij ons klant is, kunnen heel veel Zeeuwen daarvan profiteren. Zo versnellen we de energietransitie onder huishoudens in Zeeland.”

Van advies naar installatie

DELTA Energie levert uitsluitend 100% groene stroom en introduceerde onlangs DELTA MixGroen Gas (een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas). Dat past in de ambitie van DELTA om zo duurzaam mogelijke energie te leveren waarbij betaalbaarheid voorop staat. Inzicht in het energieverbruik en degelijk energie-advies zorgen ervoor dat klanten van DELTA zich bewuster worden van hun energieverbruik en de mogelijkheden om dat in te perken.

Met het DELTA Op-maatadvies in de hand kunnen woningeigenaren de juiste stappen zetten bij het verduurzamen van hun huis. Meijerink: “Door de samenwerking met Saman Groep kunnen we nu ook de technische installaties leveren die vaak onderdeel zijn van zo’n advies. Van advies naar installatie dus.”

Ieder z’n vak

Met de samenwerking tussen Saman Groep en DELTA Energie slaan twee oer-Zeeuwse bedrijven de handen ineen. Daniël Lodders, directeur Saman Groep: “Saman Groep en DELTA zijn beiden expert in een specifiek deel van de energiemarkt. DELTA kent de markt voor het in- en verkopen van energie als geen ander, wij zijn technisch expert op het gebied van energie-installaties in huis en bedrijf. Je moet doen waar je goed in bent en dus vullen we elkaar zo prachtig aan. Ieder z’n vak!”

Toch zijn die twee expertises binnen de energiewereld nauw met elkaar verbonden. Lodders: “Ook al heb je zonnepanelen en zuinige cv-ketel, je hebt altijd nog een energiecontract nodig. Wij kunnen Saman-klanten nu volledig groene energie aanbieden zonder dat we daarvoor persé alle kennis en expertise in eigen huis hoeven hebben. Iedere klant die we van een grijs energiecontract naar een groen energiecontract kunnen helpen is pure winst voor de energietransitie in Zeeland.”

"Het partnership met Saman Groep geeft invulling onze strategie: klanten helpen duurzamer te gaan leven."
Roel Meijerink
CEO DELTA Energie