DELTA Ride for the Roses; ‘Saamhorige Zeeuwen’

Bij het Zeeuwse fietsevenement DELTA Ride for the Roses hebben ruim 5600 deelnemers bijna vijf ton opgehaald voor kankeronderzoek – een recordbedrag! Over meerdere dagen fietsten zij door de prachtige Zeeuwse landschappen, aangemoedigd door vrienden, familie en sponsoren. Hun gemeenschappelijke doel: versnelling van kankeronderzoek. We spraken na afloop met enkele collega’s die meededen.

Wat is Ride for the Roses?

De Ride for the Roses is ooit opgezet door Lance Armstrong. In 2008 kwam de landelijke Ride for the Roses voor het eerst naar Zeeland. Dat werd zo’n succes, dat besloten werd jaarlijks ook een Zeeuwse versie te organiseren.

Een ervaring om nooit meer te vergeten

Naast de prestaties op de fiets, waren het de persoonlijke verhalen die deze dag zo bijzonder maakten. Helaas worden nog steeds veel mensen getroffen door de verwoestende gevolgen van kanker.

Ondanks de ontspannen sfeer onderweg hadden veel fietser wel iemand in gedachten. Voor veel van onze deelnemende collega’s was het evenement een kans om samen actief te zijn in de strijd tegen kanker.

‘Het was inspirerend om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor dit goede doel. Er is dan ook een groot gevoel van saamhorigheid,’ vertelt Cobine Davidse, Supervisor Front Office. Samen met collega’s Monique, Anita, Marion en Lyanca namen ze deel aan de DELTA Ladies Night Ride.

Deelnemen kan iedereen

Zo’n belangrijk doel vraagt om een goede voorbereiding. Veel van de collega’s bij DELTA Energie fietsen al geregeld naar het werk of sporten veel in hun vrije tijd.

Tim Haverkamp van het Portalen Team vertelt dat hij laatst nog de Grenspalenklassieker op de Brabantse Wal heeft gereden, een tocht van ruim 120 kilometer.

Gelukkig stelt Niels Boerman, Teamlead IT, toekomstige deelnemers gerust: ‘Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen.’

Samen de schouders eronder

Ook voor de langere afstanden was er genoeg animo om mee te doen. Je moet er maar voor staan: ruim 80 tot 120 kilometer fietsen.

Zeeland staat bekend om de meeste zonuren, maar het kan hier ook flink waaien. ‘Naast een paar druppels bleef het droog die dag, maar de wind hakte er wel goed in,’ vertelt Niels de Feijter, Accountmanager.

Doe jij ook mee volgend jaar?

Het succes van deze editie heeft onze collega’s gemotiveerd om ook volgend jaar weer mee te doen. En voor wie nog twijfelt, heeft klantadviseur Marion een duidelijke boodschap: ‘Niet twijfelen, gewoon meefietsen.’

Of je nu mee fietst, doneert, sponsort of vrijwilliger bent, jij hebt direct impact op de strijd tegen kanker. Wil je meer weten over de editie van volgend jaar en hoe jij kunt bijdragen? Bezoek dan de website van DELTA Ride for the Roses.