Merkbaar meer comfort met vloerisolatie

Is jouw spouwmuur en dak al voorzien van goede isolatie? Dan is het tijd om je vloer aan te pakken. In een gemiddelde woning gaat 10 tot 15 procent van de warmte verloren via de vloer. Vloerisolatie zorgt dus niet alleen voor een aanzienlijke besparing, maar biedt vooral meer comfort. Omdat het binnen warmer aanvoelt, zal je sneller de thermostaat een graadje lager zetten. En dat zie je weer terug in je energienota.

Verschil tussen vloer- en bodemisolatie

Bij vloerisolatie wordt de vloer van je woning aan de onderzijde geïsoleerd. Het isolatiemateriaal wordt vanuit de kruipruimte tegen de vloer geplaatst. Nadat je vloer is geïsoleerd, is je kruipruimte weer gewoon bereikbaar.

Johan van Belzen, bedrijfsleider van ISOenergy legt uit hoe het werkt. ‘We onderscheiden twee producten: vloerisolatie en bodemisolatie. Vloerisolatie is altijd de beste oplossing. Dan isoleer je echt de constructie. Bij bodemisolatie brengen we een losse laag isolatiemateriaal aan op de bodem van de kruipruimte.’

Altijd een inspectie vooraf

Een voorwaarde voor vloerisolatie is dat de woning een kruipruimte heeft. ‘We kijken vooraf naar de hoogte van de kruipruimte. We hebben minimaal 45 centimeter vanaf de grond nodig. Verder kijken we naar het grondwaterpeil. Als dat te hoog is, wachten we op een drogere periode.’

Voordat de werkzaamheden plaatsvinden, komt altijd een monteur langs voor inspectie. ‘De monteur meet de hoogte en de oppervlakte en bekijkt ook of de leidingen nog goed zijn. Dit voorkomt dat zowel monteur als klant op de dag van de werkzaamheden voor onaangename verrassingen komen te staan’

Eerst spouwmuur- en dakisolatie

Denk je erover je woning te isoleren, dan adviseert Johan om te beginnen met spouwmuurisolatie en dakisolatie. ‘Dat zijn de manieren van isoleren waarop je snel het meeste bespaart.’ Maar ook met vloerisolatie bespaar je geld en energie.

‘Veel mensen hebben vloerverwarming, maar als je de vloer niet isoleert, stook je in feite voor de kruipruimte. Dat is natuurlijk zonde!’ Net als voor spouwmuurisolatie geldt ook voor vloerisolatie dat het niet zichtbaar is, maar wel voelbaar in het wooncomfort.

Krijg tot 30% van de kosten terug

De overheid stimuleert huiseigenaren om hun woning energiezuiniger te maken. Dit betekent dat je voor het aanbrengen van vloerisolatie subsidie kunt aanvragen. Je krijgt dan tot 15 procent van de kosten vergoed. Besluit je om niet alleen je vloer, maar ook je spouwmuren of dak te isoleren? Dan krijg je tot wel 30 procent subsidie. Wil je de subsidieaanvraag liever uitbesteden? Ook dan staat onze isolatiepartner ISOenergy klaar om je verder te helpen.

DELTA Isolatie

Je huis verduurzamen begint bij isolatie. Daarom biedt DELTA Energie samen met ISOenergy verschillende vormen van isolatie aan: spouwmuur-, dak- en vloerisolatie. Natuurlijk zijn daarop de Duurzame DELTA Deals van toepassing. Als klant van DELTA Energie krijg je 100 euro korting op elke vorm van isoleren.