Ontdek de voordelen van spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Hiermee verliest je huis minder snel zijn warmte en heb je geen last meer van kou en tocht. ‘Dat is in de winter erg prettig, omdat de warmte langer binnenblijft en niet meer ontsnapt’, vertelt Johan van Belzen, bedrijfsleider bij ISOenergy. En in de zomer? Dan blijft het binnen heerlijk koel, mits je de warmte buiten houdt, bijvoorbeeld door de rolluiken gesloten te houden.

Bespaar tot 30% op je gasverbruik

Goede isolatie zorgt voor een lagere energienota én je bereidt je huis voor op aardgasvrij wonen. ‘Hoeveel je precies bespaart, hangt af van je woning en het type isolatie, maar een besparing tot 30 procent is mogelijk.’ En de kosten voor isolatie? Die kun je deels terugkrijgen door gebruik te maken van subsidies. De terugverdientijd ligt hierdoor op gemiddeld 3 tot 5 jaar.

Elke woning en gevel is anders

Nadat je een offerte hebt aangevraagd, komt één van de adviseurs van ISOenergy altijd je woning bezoeken. ‘Dat is de enige manier om de staat van de woning goed te kunnen beoordelen.’ vertelt Johan.

Op locatie wordt gekeken met een camera wat de staat is van de spouwmuur, en te controleren of er in het verleden al isolatiemaatregelen zijn toegepast. ‘We halen de muur altijd leeg en we blazen geen materiaal bij als er al isolatiemateriaal aanwezig is. Als je dat wel doet, is de kans groot dat er vocht ontstaat.’ Na het bezoek beoordelen de experts van ISOenergy met welk systeem ze het best kunnen werken.

Natuurvriendelijk isoleren

Als ze aan de slag gaan, maken ze eerst de muur natuurvrij. Dat betekent dat ze nagaan of er geen beschermde diersoorten aanwezig kunnen zijn tussen de spouwmuur. Door natuurvriendelijk te werken, krijgen vogels of vleermuizen de kans om weg te vliegen vóórdat wordt geïsoleerd.

‘Daarna boren we volgens een specifiek patroon gaten in de gevel en brengen we de isolatie aan. Tot slot sluiten we de voegen weer netjes af. Zo is de spouwmuurisolatie onzichtbaar, maar wel voelbaar!’

Subsidie voor spouwmuurisolatie

Kies je voor isolatie dan is het goed om te weten dat de overheid tegemoet komt in de kosten. Met de ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing) kun je tot ongeveer 30 procent van de kosten terugkrijgen. Maar het is handig om te weten dat de subsidie ook beschikbaar is voor andere maatregelen zoals de installatie van een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen.

DELTA Isolatie

Je huis verduurzamen begint bij isolatie. Daarom biedt DELTA Energie samen met ISOenergy verschillende vormen van isolatie aan: spouwmuur-, dak- en vloerisolatie. Natuurlijk zijn daarop de Duurzame DELTA Deals van toepassing. Als klant van DELTA Energie krijg je 100 euro korting op elke vorm van isoleren.