Snackbar Sixties: een DELTA Op-maatadvies voor de beste friet van Haamstede

Zin in een frietje? Bij Snackbar The Sixties in Burgh-Haamstede kun je al bijna dertig jaar terecht voor de beste ambachtelijke friet, gewoon nog in een puntzak. De mensen komen van overal om te genieten van de huisgemaakte hamburgers en gehaktballen, maar ook voor het bijzondere vintage interieur. En hoewel het lijkt alsof de tijd sinds de jaren zestig in de snackbar heeft stilgestaan, is er door het DELTA Op-maatadvies flink wat veranderd op het gebied van energiebesparing.

Dicht bij de duinen

“We zitten met onze zaak direct aan de duinen, met de kortste duinovergang op het eiland,” vertelt eigenaar Ruud Mooy enthousiast. “Trap op, trap af en je zit op het strand. Vooral in de zomer is het hier lekker druk en genieten bewoners en toeristen van het mooie weer en de prachtige natuur.”

En van lekkere friet natuurlijk, want sinds Ruud met zijn vrouw in het begin van de jaren negentig de snackbar opende, is het een komen en gaan van snackliefhebbers. “Veel bezoekers vinden onze retro-inrichting van een American diner erg leuk. Het is die typische stijl van de jaren vijftig en zestig, voor mijn vrouw en mij is dat echt fijne nostalgie.”

DELTA Op-maatadvies

Kort geleden stapte Ruud over naar energie van DELTA, en besloot hij om ook gebruik te maken van het DELTA Op-maatadvies. Samen met een gecertificeerd energieadviseur van DELTA inventariseerde Ruud waar energie bespaard kon worden in de snackbar. Dat leverde een overzichtelijk energierapport op.

“We kwamen erachter dat de boiler het hele jaar het water warm houdt, ook als ik niet open ben. We gaan daarom een slimme cv-ketel plaatsen en op mijn kantoortje boven een radiator installeren. Nu verwarm ik de boel daar nog met de airco. Dat kost natuurlijk te veel stroom.”

Geld besparen op energie

“Door het advies ben ik erachter gekomen dat je ook led tl-buizen hebt en verschillende soorten dubbelglas. Ook gaan we kijken naar de mogelijkheid om de warme lucht van afzuigers in de frituur te hergebruiken zodat de verwarming minder vaak aan hoeft. Het zijn allemaal slimme maatregelen waar ik zonder het advies van DELTA geen tijd voor had om ze zelf te ontdekken. We zijn er erg blij mee, want deze maatregelen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar schelen ook flink op onze energierekening.”

"Door het advies ben ik erachter gekomen dat je ook led tl-buizen hebt en verschillende soorten dubbelglas."

DELTA Op-maatadvies

Wil je weten welke energiebesparende maatregelen jij het beste kunt nemen in je bedrijfspand? En op welke subsidies je dan een beroep kunt doen? Vraag een DELTA Op-maatadvies aan! Onze energie-adviseur komt bij je langs en maakt een uitgebreid adviesrapport waarmee je écht stappen kunt zetten.