Ga eens een eindje wandelen!

Zeeland is een prachtige provincie om te wandelen. Met je hoofd lekker in de wind, in de frisse buitenlucht, over verstilde dijken, langs oude boerderijen of juist langs de waterkant. Pak je ook gelijk even een bezoekje aan de getijdenbakken van Nationaal Park Oosterschelde mee? Onze natuurpartner Stichting Landschapsbeheer Zeeland heeft een splinternieuwe website gemaakt over wandelen in Zeeland.

Wandelnetwerk Zeeland

Verspreid over Zeeuws-Vlaanderen, Noord- en Zuid Beveland, Walcheren, Schouwen-Duivenland, Tholen en Reimerswaal ligt zo’n 3000 kilometer aan wandelpaden van het Wandelnetwerk Zeeland. Bijna een derde van deze routes is onverhard en gescheiden van ander verkeer, bijvoorbeeld over dijken en boerenland.

Het Wandelnetwerk Zeeland voert je als wandelaar langs een unieke combinatie van cultuurhistorische en natuurlijke elementen en vertelt je daarmee het verhaal van het landschap van Zeeland. Iedere wandeling is een beleving die je in aanraking brengt met de Zeeuwse identiteit.

Website

Op de nieuwe website van Wandelnetwerk Zeeland kun je zelf met een routeplanner je eigen wandelingen samenstellen. Vervolgens kun je ze downloaden, printen om mee te nemen of delen met je wandelvrienden. Maar je kunt ook tientallen prachtige themawandelingen maken. Deze wandelingen zijn altijd beschikbaar. Wil je je hond meenemen? Bij elke wandeling staat vermeld of je trouwe viervoeter mee kan of dat je rekening moet houden met een wandeling waarin delen niet toegankelijk zijn voor honden. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als de wandeling over het terrein van een boerderij gaat.

Veel plezier met wandelen in Zeeland!

DELTA MixGroen Gas

100% groene stroom krijg je bij DELTA Energie altijd. Als het om gas gaat kan je bovendien kiezen voor DELTA MixGroen Gas. Dat is een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas. Daarmee draag je ook nog eens bij aan belangrijke Zeeuwse natuurprojecten en planten we voor ieder nieuw contract een boom.