Zes nieuwe getijdenbakken voor Nationaal Park Oosterschelde

Wie kiest voor DELTA MixGroen Gas draagt per 1.000 kuub verbruikt mixgroen gas vijf euro bij aan betekenisvolle Zeeuwse natuurprojecten. Jaarlijks kiest DELTA Energie samen met IVN Natuureducatie, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Nationaal Park Oosterschelde en natuurmuseum Terra Maris een aantal natuurprojecten uit die financieel ondersteund worden.

Getijdenbakken

In 2021 en 2022 is met Nationaal Park Oosterschelde besloten om de bijdrage ten goede te laten komen van nieuwe getijdenbakken langs de oevers van de Oosterschelde. Deze getijdenbakken staan bij hoog water volledig onder water en vallen bij hoog water droog. Je kunt er dan gemakkelijk bijkomen en ontdekken wat de vloed allemaal heeft achtergelaten in de getijdenbakken. Zo komt de onderwaterwereld boven water!

De getijdenbakken die mede door een bijdrage van DELTA Energie mogelijk zijn gemaakt, zijn afgelopen zomer geplaatst bij Wemeldinge (vier stuks) en Scherpenisse (twee stuks). Annemarie ging voor ons kijken bij de getijdenbakken in Wemeldinge en sprak daar met Wilco Jacobusse, coördinator van Nationaal Park Oosterschelde.

Andere projecten

DELTA Energie maakte in 2021 en 2022 nog diverse andere natuurprojecten mogelijk. Zo werden in maart 2022 twee Voedselbosjes aangelegd bij basisscholen in Zierikzee en Hulst in samenwerking met IVN Natuureducatie. Samen met Stichting Landschapsbeheer Zeeland werden nestheuvels voor bedreigde bijensoorten aangelegd langs de Westerschelde bij Biervliet. Ook werd de volledige bewegwijzering in de landschapstuin bij natuurmuseum Terra Maris in Oostkapelle volledig vernieuwd met een bijdrage van DELTA Energie.

DELTA MixGroen Gas

100% groene stroom krijg je bij DELTA Energie altijd. Als het om gas gaat kan je bovendien kiezen voor DELTA MixGroen Gas. Dat is een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas. Daarmee draag je ook nog eens bij aan belangrijke Zeeuwse natuurprojecten en planten we voor ieder nieuw contract een boom.