Isoleren van je huis nu extra aantrekkelijk met subsidie

We hopen natuurlijk nog op een mooie nazomer, maar één ding is zeker: de winter komt eraan. Is jouw huis al goed geïsoleerd? Grote kans dat er best nog wat te verbeteren valt en dat je flink op je stookkosten kunt besparen. Isoleren wordt nu extra aantrekkelijk omdat vanaf 2 september weer overheidssubsidie op isolatiemaatregelen beschikbaar is.

Een man brengt vloerisolatie aan in zijn huis

De overheid werkt hard aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Dat kan bijvoorbeeld door woningen slim te isoleren, zodat er minder gestookt hoeft te worden als het buiten weer koud wordt.

84 miljoen subsidie

Daarom stelt de overheid via de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) 84 miljoen euro subsidie ter beschikking voor eigenaren en bewoners van bestaande koopwoningen. We zetten de belangrijkste punten even op een rijtje die je over deze subsidie moet weten.

  • Je moet eigenaar én bewoner zijn van een bestaande koopwoning
  • Je moet minimaal twee grote isolerende maatregelen laten uitvoeren
  • Het gaat om maatregelen uit de volgende categorieën: isolatie van dak, gevel, spouwmuur, ramen of vloer
  • De subsidie wordt uitbetaald op basis van het aantal getroffen maatregelen en de vierkante meters isolatie. Per maatregel krijgen subsidieontvangers ongeveer 20 procent van de kosten gesubsidieerd
  • Je kunt subsidie krijgen op werkzaamheden die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd
  • Je vraagt de subsidie aan nadat de werkzaamheden in je huis zijn afgerond

Alle informatie over de SEEH vindt je op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Twee jaar geleden was het beschikbare budget van ruim 44 miljoen snel vergeven door de grote hoeveelheid aanvragen. Nu is de hoeveelheid beschikbare subsidie dus flink verhoogd. Je kan tot en met 31 december 2020 een subsidie aanvragen. Isoleren maar!