We spreken Arno: ons energieadviesteam helpt je met het Zeeuws Isolatieprogramma

Onze klanten zijn steeds meer op zoek naar manieren om slimmer (en minder) energie te verbruiken. Dat merkt ook energieadviseur Arno Veerhoek dagelijks in zijn werk. Samen met zijn collega’s Angelique en Sjaak helpt hij huiseigenaren met het vinden van de beste manieren om hun woning te verduurzamen. Nu het Zeeuwse Isolatieprogramma van start is gegaan spreekt Arno veel Zeeuwse huiseigenaren die hun isolatie willen aanpakken. 

Isolatie is een belangrijk onderdeel

Arno werkt inmiddels alweer twee jaar voor DELTA Energie in het team van energieadviseurs. Hij geeft klanten advies over de mogelijkheden om hun huis te verduurzamen. Isolatie is daar een belangrijk onderdeel van.

‘Als ik bij mensen thuis kom, merk ik vaak dat ze denken dat hun huis goed geïsoleerd is. Een beetje isolatie is niet voldoende. Drieëntwintig centimeter isolatie is altijd nog beter dan drie centimeter. Klanten waarderen het wanneer je dat goed weet uit te leggen’ vertelt Arno.

Het Zeeuws Isolatieprogramma

De energieadviseurs krijgen veel aanvragen binnen over de subsidies van het Zeeuws Isolatieprogramma (ZIP). Dat komt doordat de adviseurs uit het adviesteam van DELTA Energie meewerken aan dit programma.

‘De meeste klanten willen wel isoleren. Alleen het kan een dure investering worden. Met de subsidie van ZIP kunnen mensen een deel van de isolatiekosten terugkrijgen. Zo wordt het voor woningeigenaren een stuk eenvoudiger om stappen te zetten. Dan zie ik blije gezichten als ik wegga en dat geeft mij ook een goed gevoel.’

Handig om te weten: De subsidie van het Zeeuws Isolatieprogramma kan worden gebruikt in combinatie met de landelijke ISDE-subsidie.

‘Zo help ik onze klanten op weg’

Bijna alle gemeentes in Zeeland werken samen om huiseigenaren te motiveren hun huizen te isoleren.

‘Klanten die een koophuis met een energielabel D of lager hebben maken kans op een ZIP-subsidie. Er zijn ook nog andere voorwaarden. Zo moeten er minimaal 2 bouwonderdelen (dak, gevel, ramen of vloer) onvoldoende geïsoleerd zijn. Ik kom dit voor ze controleren en mijn advies kan ik een klant een behoorlijk eind op weg helpen.’

Tip: blijf ventileren

Laatst was Arno op bezoek bij een vrouw die enorme last had van schimmelplekken in haar woning.

‘Ze had haar huis te goed geïsoleerd zonder aan ventilatie te denken, waardoor schimmel ontstaat. Ik heb haar uitgelegd hoe ze haar huis kan ventileren, zodat ze nu de schimmel kan aanpakken. Ik vind het geweldig dat ik in mijn werk mensen met dit soort problemen kan helpen.’

DELTA Isolatie

Je huis verduurzamen begint bij isolatie. Daarom biedt DELTA Energie samen met ISOenergy verschillende vormen van isolatie aan: spouwmuur-, dak- en vloerisolatie. Natuurlijk zijn daarop de Duurzame DELTA Deals van toepassing. Als klant van DELTA Energie krijg je 100 euro korting op elke vorm van isoleren.