Snackpoint Wimpie: duurzame friet aan het water
Een mooier plekje om in Zeeland een frietje te eten is er waarschijnlijk niet: Snackpoint Wimpie ligt namelijk pal aan het bijzondere Veerse Meer in Kamperland. Het bedrijf is geliefd onder toeristen van dichtbij en ver, en bestaat inmiddels alweer bijna dertig jaar. Zoon Michael Gillissen nam de snackbar een paar jaar geleden over van z’n vader. Friet, zon, water, frisse lucht: dat bevalt ‘m prima.
Te lang van huis
Michaels vader werkte jaren in de scheepvaart voordat-ie besloot om de horeca in te gaan. “Hij was vaak heel lang weg van huis op zee,” vertelt Michael. “Dus besloot hij om een horecazaak in Middelburg te openen. Dat beviel hem wel, dus opende hij een tweede snackbar aan het Veerse Meer. Uiteindelijk werd het werken op twee locaties veel te druk, dus besloot hij om de zaak in Middelburg te sluiten en zich volledig te richten op de snackbar.”
Van de IT naar de friet
Een goede beslissing, want Snackpoint Wimpie is razend populair onder gasten, die na het zwemmen, wandelen, fietsen, kanoën en surfen graag even bijkomen op het mooie terras. Inmiddels geniet zijn vader van zijn welverdiende pensioen, en staat Michael aan het roer van het bedrijf. “Ik heb lang gewerkt als leidinggevende in de IT, maar de horeca zit denk ik toch in het bloed. Het overnemen van het bedrijf was erg spannend: je wilt je pa natuurlijk niet teleurstellen. Maar gelukkig gaat alles heel goed.”
Energiezuinig pand
“We zijn ooit begonnen in een oude SRV-wagen, maar in 2015 openden we een nieuw pand dat helemaal energiezuinig is gebouwd. We hebben zonnepanelen op het dak, HR++-glas, zonwering, een elektrische grill en een energiezuinige frituur. Die gebruikt maar een derde van het gas van ons vorige model. Het is natuurlijk een investering, maar op relatief korte termijn verdien je die terug door het geld wat je ermee bespaart. We merken ook dat onze gasten liever hun geld uitgeven in een bedrijf dat bezig is met duurzaamheid: zeker als je gevestigd bent op zo’n prachtige plek: dat moet je behouden.”
Werken met lokale producten
Die gedachte komt ook terug in de producten die in de snackbar uit de frituur komen. “Al ons vlees komt van een lokale keurslager uit Vlissingen, die werkt met Zeeuwse varkens en koeien die een mooi leven hebben gehad in de natuur. Ik vind het erg belangrijk om zoveel mogelijk producten uit de buurt te halen. Ook bijvoorbeeld als het gaat om onze energie van DELTA: daarmee steun je niet alleen Zeeland, maar straal je ook je Zeeuwse identiteit uit.”
We merken ook dat onze gasten liever hun geld uitgeven in een bedrijf dat bezig is met duurzaamheid.
DELTA Puur Zeeuws Groen
100% groene stroom die volledig in Zeeland is opgewekt, dat is DELTA Puur Zeeuws Groen. Met behulp van Zeeuwse windmolens en tientallen Zeeuwse zonnedaken. Opgewekt door Zeeuwse ondernemers vóór Zeeuwse ondernemers.