Subsidieregeling Verduurzaming MKB: subsidie voor energieadvies en -ondersteuning

Ben je mkb’er en wil je energie besparen of verduurzamen? Maar weet je niet zo goed hoe je daarmee aan de slag moet gaan? Goed nieuws: vanaf 1 oktober 2021 kun je tot wel 2.500 euro aan subsidie aanvragen voor het inhuren van energieadvies. Maak kennis met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB!

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) kun je gebruiken om een externe gespecialiseerde adviseur in te schakelen voor persoonlijk energieadvies. Zo krijg je alle info en handvatten over energiebesparings- en verduurzamingsmaatregelen die je nodig hebt. Zonder zelf iets uit te hoeven zoeken. Niet alleen over zaken zoals isolatie, HR++-glas, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, energiezuinige koeling en ledverlichting, maar bijvoorbeeld ook over het gebruik van elektrische bestelwagens en laadpalen.

Subsidies voor uitvoering

Ook geeft de SVM subsidie voor de ondersteuning en begeleiding die je nodig hebt om een of meer maatregelen uit het advies uit te voeren. Denk aan een accountant die je helpt met de subsidieaanvraag of het opstellen van een financieringsplan door een energieregisseur. Het gaat dus niet om de kosten van de daadwerkelijke maatregelen die je gaat uitvoeren op basis van het advies. Daar zijn andere subsidies voor beschikbaar, zoals de Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE) of belastingaftrek via de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Maximum bedrag

Je kunt voor het energieadvies een minimum netto subsidiebedrag van 400 euro krijgen. Het maximum is 750 euro. De subsidie vanuit de Subsidieregeling Verduurzaming MKB bedraagt 80% van de gemaakte kosten. Dat is exclusief btw, met een maximum subsidiebedrag van 2.500 euro per bedrijfspand. Wees er snel bij: de regeling start namelijk al op 1 oktober 2021 en loopt tot en met 30 september 2022.

Vraag de subsidie aan

Wil je ook aan de slag met energiebesparing? Bekijk dan eerst alle voorwaarden en kleine lettertjes van de Subsidieregeling Verduurzaming MKB op de site van de Rijksoverheid. Zodat je helemaal weet waar je aan toe bent.