Renovatieplannen? Geef speciale aandacht aan verlichting!

Heb je een renovatie gepland? Dan is dat hét moment om na te denken over wat je wil met de verlichting in je gebouw. Al snel komt dan energie-efficiënte ledverlichting in beeld. Naast directe energiebesparing zul je ook direct verbeteringen zien in de kwaliteit van het licht. Lees hoe je ledverlichting toepast in je renovatieproject.

Flink besparen op je energierekening

Een renovatie is een ingrijpend proces. Daarbij kijk je vanzelfsprekend naar de kosten. Hoe zorg je dat de renovatie zo voordelig mogelijk uitpakt? En welke energiebesparende maatregelen kun je, als je toch gaat renoveren, direct mee pakken? Vaak is op het gebied van verlichting een flinke besparing te behalen. Waarbij je dan ook nog eens de kwaliteit van je lichtvoorziening kunt verbeteren. Twee vliegen in één klap dus.

Ledverlichting is tegenwoordig dé standaard als het gaat om verlichting. Want ledverlichting is tot wel 75% energiezuiniger en de levensduur ligt vele malen hoger dan bij conventionele verlichting. Daarom is het vervangen van traditionele verlichting door ledverlichting een duurzame én energiebesparende investering.

Tip: om de kosten en opbrengsten van ledverlichting bij een renovatietraject inzichtelijk te krijgen, ontvang je bij onze ledpartner LuxImprove een lichtadvies op maat. Daarin kom je te weten wat het besparingspotentieel is als het om stroomverbruik gaat omdat LuxImprove het verbruik van zowel de oude als de nieuwe situatie voor je naast elkaar zet.  

Ledverlichting is een-op-een toepasbaar in jouw ruimte

In veel gevallen is het mogelijk om de bestaande verlichting bij een renovatie één op één te vervangen door ledverlichting. Hierdoor zijn er geen aanpassingen aan het plafond nodig en verloopt de overstap eenvoudig en snel. Je bespaart bovendien op de installatiekosten omdat je soms de installatie ook zelf kunt uitvoeren.

Los van de investering, is het belangrijk om te kijken naar de voordelen op de lange termijn. Het goede nieuws is dat je met ledverlichting profiteert van aanzienlijke energiebesparingen, nagenoeg geen onderhoudskosten hebt en verzekerd bent van een langere levensduur. Door je te laten adviseren over de beste oplossing kun je de investering optimaliseren en binnen een relatief korte periode terugverdienen.

Alles begint bij een onderbouwd lichtadvies

Onze ledpartner LuxImprove beschikt over de expertise om in elk verlichtingsproject mee te denken en een passende oplossing te adviseren. Zij hebben ruime ervaring met renovatietrajecten en beschikken over een netwerk van (huis)installateurs om mee samen te werken.

Het start allemaal met een lichtplan. Het uitgangspunt daarvan is het vinden van de optimale balans tussen functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid. De lichtspecialisten kijken naar elke ruimte om te beoordelen of deze voldoet aan de eisen van de gebruikers en de geldende normen. Ze bekijken daarbij ook hoe je energie kunt besparen en de sfeer en veiligheid verhoogt. Zeg je vervolgens ‘ja’ tegen het lichtplan, dan verzorgt LuxImprove ook de rest van het traject voor je. Van lichtplan installatie en oplevering: ze nemen het allemaal voor je uit handen.

DELTA Ledverlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol bij energiebesparing. Met ledverlichting bespaar je namelijk fors ten opzichte van traditionele tl- en halogeenverlichting. Samen met onze ledpartner LuxImprove biedt DELTA Energie een breed aanbod aan verlichting mét exclusief voor klanten 5% factuurkorting.