Overstappen op ledverlichting: schakel een specialist in!

Kies je ervoor om traditionele verlichting te vervangen door ledverlichting, dan is de keuze groot. De verschillen tussen de verschillende mogelijkheden lijken vaak klein, maar de invloed op de prestaties van de verlichting kan groot zijn. Daarom is het van groot belang dat je je laat adviseren. Alleen met een goed advies van een ervaren lichtspecialist weet je wat je kunt verwachten van je investering in ledverlichting.

Vijf tips bij de overstap op ledverlichting

Ledverlichting is zuinig, gaat lang mee en biedt veel meer kwaliteit en variatiemogelijkheden dan traditionele verlichting. De overstap kan daarbij toch net wat ingewikkelder zijn dan je zou verwachten. Deze tips helpen je de overstap zo goed mogelijk te maken.

1  Ga in zee met een gekwalificeerde lichtspecialist

Ja, de bouwmarkt verkoopt ook ledlampen. Maar de ene ledlamp is de andere niet. Een gekwalificeerde lichtexpert heeft alle kennis en expertise in huis om je van een goed advies te voorzien. Hij kan je begeleiden in het proces om tot een juiste keuze te komen, afgestemd op jouw wensen en budget. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een gespecialiseerde partij die ervaring heeft in jouw branche.

2  Krijg inzicht met een lichtscan van jouw situatie

Een lichtscan is een van de belangrijkste onderdelen bij het starten van een vervangingstraject. Een lichtscan dient als blauwdruk voor het gehele traject. Het geeft inzicht in de huidige situatie en vereenvoudigt de overstap op duurzame ledverlichting.

3  Bezuinig niet op kwaliteit

Het is verleidelijk om op koopjesjacht te gaan als je veel armaturen nodig hebt. Het compromis op kwaliteit om lagere kosten te verkrijgen zal uit de lengte of de breedte moeten komen. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de levensduur, garantie, kwaliteit en energieverbruik van de armatuur. Ook hierin is een goed advies een meerwaarde van onze verlichtingspartner.

4  Bespaar met slimme toepassingen

Het vervangen van verlichting omvat meer dan alleen armaturen. Los van het besparen op energieverbruik door ledverlichting zijn er ook andere slimme toepassingen die daar nog extra aan bijdragen. Denk hierbij aan het gebruik van sensoren of slimme aansturing van de verlichting.

5  Stel het (renovatie)project niet uit vanwege de kosten

Een vervangingstraject brengt kosten met zich mee. Door inzicht te krijgen in de terugverdientijd van deze investering wordt duidelijk dat het de moeite waard is om over te stappen op duurzame ledverlichting. Bij een één-op-één vervanging verdien je de investering soms al binnen één tot twee jaar terug. Kortom, hoe eerder je kiest voor vervanging, hoe sneller je het omslagpunt bereikt.

Een succesvol project begint met een goed lichtadvies

Onze lichtpartner LuxImprove beschikt over de expertise om elk verlichtingsproject op de meest efficiënte manier te voltooien. Ze onderzoeken de mogelijkheden voor energiebesparing en verbetering van het lichtbeeld.

Besteed je het volledige traject van plan tot uitvoering aan hen uit? Dan ervaar je het gemak van hun projectbegeleiding. Dit kunnen zij samen met jouw (huis)installateur naar keuze doen. Kortom; een goed doordacht lichtadvies van een ervaren lichtspecialist is een investering in het succes van jouw onderneming.

DELTA Ledverlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol bij energiebesparing. Met ledverlichting bespaar je namelijk fors ten opzichte van traditionele tl- en halogeenverlichting. Samen met onze ledpartner LuxImprove biedt DELTA Energie een breed aanbod aan verlichting mét exclusief voor klanten 5% factuurkorting.