Nu ook kortingen op zonnepanelen voor zakelijke klanten

Anderhalf jaar geleden maakten DELTA Energie en Saman Groep een unieke samenwerking bekend. Consumentenklanten van DELTA krijgen sindsdien exclusieve klantkortingen als ze via DELTA zonnepanelen, een warmtepomp, een cv-ketel of een zonneboiler van Saman Groep kopen of huren: de Duurzame DELTA Deals. De Duurzame DELTA Deals zijn er vanaf nu ook voor ondernemers die via DELTA willen investeren in zonnepanelen.

Kortingen

Afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat een ondernemer aanschaft kan de korting oplopen tot 1.250 euro. Deze korting komt uiteraard bovenop de fiscale voordelen die de overheid biedt voor het aanschaffen van zonnepanelen door ondernemers. Op deze manier wordt het voor ondernemers nog aantrekkelijker om deze stap in verduurzaming, het benutten van je eigen dak als kleine zonne-energiecentrale, te zetten. Voor startende ondernemers die klein willen beginnen maar toch een duurzame stap willen zetten is er een huuraanbod met een maandelijkse korting.

Eric Frijters, commercieel manager van DELTA Energie: “Ondernemers zien zonnepanelen behalve als duurzaam ook vaak als een investering en dus is iedere financiële prikkel welkom om meer bedrijven aan te zetten tot het aanschaffen van zonnepanelen. De terugverdientijden zijn door de fiscale voordelen vanuit de overheid al erg kort, maar die kunnen we zo nog iets verkorten. Voor een maatschap of vof kun je zelfs al terugverdientijden realiseren van 1,5 jaar, dat is echt extreem kort en bijzonder interessant.”

De Duurzame DELTA Deals kortingen voor ondernemers op een rijtje:

Advies

DELTA biedt voor ondernemers een aantal standaardpakketten aan maar de verwachting is dat vaak maatwerk geleverd moet worden. Daniël Lodders, directeur van Saman Groep daarover: “Het ene bedrijf verbruikt veel meer stroom dan het andere. Heb je bijvoorbeeld een loods waarin je voorraad opslaat en waar je alleen aan het begin van de werkdag komt of heb je een bedrijf waar de hele dag machines draaien en waar ook kantoorpersoneel zit? Dat maakt nogal een verschil. Onze adviseurs gaan graag met je in gesprek om de zonnepaneelinstallatie samen te stellen die bij jouw bedrijf past.”

Aan de slag

Ondernemers zullen sowieso aan de slag moeten met verduurzaming. Zo moeten panden met een kantoorfunctie in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Ook daarin kunnen zonnepanelen een rol spelen. Eric Frijters: “je mag om aan energielabel C te voldoen maar een bepaalde hoeveelheid fossiele energie verbruiken. Zonnepanelen helpen je om geheel of voor een flink deel hernieuwbare stroom te gebruiken. Maar we zijn van plan om de Duurzame DELTA Deals ook te introduceren voor bijvoorbeeld warmte-installaties. Ook die helpen om aan de energielabel C-verplichting voor kantoren te voldoen.”

Ondernemers zien zonnepanelen behalve als duurzaam ook vaak als een investering en dus is iedere financiële prikkel welkom.
Eric Frijters
Commercieel Manager DELTA Energie

Duurzame DELTA Deals

Ben je ondernemer en heb je al energie van DELTA? Dan heb je automatisch recht op aantrekkelijke kortingen op onder andere isolatie, zonnepanelen, warmtepompen en ledverlichting. Dat zijn onze Duurzame DELTA Deals, in samenwerking met installatiepartner Saman Groep, isolatiepartner ISOenergy, ledpartner LuxImprove en laadpartner Vattenfall InCharge.