Nu bij DELTA: turn-key laadpalen voor ondernemers

In 2020 breekt, door de komst van goedkopere modellen én de komst van een aanschafsubsidie, elektrisch rijden definitief door. Die uitspraak deed de ANWB eind 2019. Dat betekent dat ook de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s mee moet groeien. Ook in Zeeland! DELTA draagt daar z’n steentje aan bij en start met het aanbieden van laadpalen.

Vanaf nu biedt DELTA Energie, samen met moederbedrijf Vattenfall, een turn-key concept voor de zakelijke markt: laadpunten die bij uitstek geschikt zijn voor plaatsing bij bedrijven die aan klanten of gasten laadpaalservice willen bieden óf die op eigen terrein laadplekken willen aanbieden voor een breder publiek. Daarbij wordt alles compleet geregeld: van technische inventarisatie tot plaatsing en laadklare oplevering. Een uitkomst voor bijvoorbeeld de horeca- en recreatiesector in Zeeland.

De laatste maanden van 2019 groeide het aantal elektrische auto’s in Nederland enorm. Vooral door het lagere bijtellingstarief in 2019. Toch is de verwachting dat deze groei in 2020 doorzet door introductie van goedkopere modellen en de komst van aanschafsubsidie. Zo wordt elektrisch rijden ook voor niet-leaserijders aantrekkelijker.

Samenwerking

Hoe meer elektrische rijders, hoe meer oplaadpunten er nodig zijn. En snel ook. Om vaart te maken zijn efficiënte processen en ervaren experts nodig. CEO van DELTA Energie, Roel Meijerink, hierover: “Daarom maakten we de keuze om samen met ons moederbedrijf Vattenfall een aanbod neer te zetten. Zij hebben al een compleet aanbod én veel expertise op het gebied van laadpalen. Zo introduceren we nu ook in Zeeland een aanbod dat zich elders al ruimschoots bewees: de Incharge Smart Two.”

De InCharge Smart Two laadpaal is:

  • Krachtig: twee elektrische auto’s kunnen tegelijk opladen
  • Universeel: voor alle elektrische auto’s en laadkabels
  • Slim: optimaal ingeregelde laadcapaciteit
  • Lucratief: korte terugverdientijden mogelijk
  • Eenvoudig: alles wordt geregeld, inclusief werkende oplevering

Groene stroom

Meijerink vervolgt: “DELTA levert uitsluitend 100% groene stroom. Bedrijven die een energiecontract bij DELTA hebben en een laadpaal aanschaffen, bieden dus automatisch groene stroom aan de gebruikers van hun laadpunten. Zo draag je als ondernemer eenvoudig een extra steentje bij aan de energietransitie. Heb je DELTA Puur Zeeuws Groen, 100% groene stroom uit Zeeland, dan is het cirkeltje helemaal mooi rond.”

Toerisme

Het laadpalenaanbod van DELTA is geschikt voor ieder bedrijf, maar zeker voor bedrijven die actief zijn in de horeca-, recreatie- of leisuresector. “Denk aan hotels, restaurants of attracties. Maar juist ook kleinere bedrijven zoals B&B’s, minicampings of vakantiehuisjes. Elektrische rijders kiezen veel sneller voor een vakantie- of overnachtingsbestemming als daar een laadpaal aanwezig is. Daar liggen ook voor kleinere ondernemers nog veel kansen, want je boort een nieuwe doelgroep aan” besluit Meijerink.

DELTA Laadpalen

De kans dat een klant of gast van uw bedrijf een elektrische rijder is, wordt steeds groter. Één of meerdere laadpalen bij uw bedrijf zorgen voor een gastvrije en duurzame indruk. En bij voldoende bezetting kan een laadpaal een interessant verdienmodel zijn.