In één keer volledig duurzaam met groen gas van DELTA

Veel ondernemers zijn al bezig met het verduurzamen van hun bedrijf. Uit overtuiging, of omdat het moet. Denk maar aan de Informatieplicht Energiebesparing. Maar is de energie die je krijgt van je energieleverancier al volledig groen? Dat is een simpele en makkelijke eerste stap!

In één keer groen!

Die energie kun je namelijk zo duurzaam maken als je wilt, zeker nu! DELTA leverde altijd al 100% groene stroom. Stroom van kern-, kolen- of gascentrales komt er bij ons niet in. Maar vanaf nu kun je bij DELTA ook kiezen voor groen gas! Als je groene stroom en groen gas combineert is je energiecontract bij DELTA in één keer helemaal groen.

Groene stroom

De beste optie is dan DELTA Puur Zeeuws Groen: 100% groene stroom uit Zeeland. Vanaf nu krijg je daar namelijk altijd groen gas bij. DELTA Puur Zeeuws Groen wordt opgewekt met Zeeuwse windmolens en door tientallen zonnedaken op bedrijven van Zeeuwse ondernemers. Voor Zeeuwse ondernemers, door Zeeuwse ondernemers dus.

Zeeuwse natuur

Met DELTA Groen Gas lever je automatisch een bijdrage aan het behoud van de natuur in Zeeland. Want per 1.000 kuub groen gas die je verbruikt, gaat vijf euro naar De Zeeuwse Natuur. Dat is een samenwerkingsverband* van verschillende organisaties die zich inzetten voor de natuur in Zeeland.

Omdat de uitstoot van CO2 groeit, verandert ons klimaat. Om dát te voorkomen is bescherming van onze natuur erg belangrijk. Want planten en bomen nemen die CO2 weer op. Je maakt dus als bedrijf niet alleen een statement met volledig groene energie, je levert ook nog een bijdrage aan een maatschappelijk Zeeuws doel.

Biogas

Het groene gas van DELTA bestaat voor een klein deel uit biogas. Biogas is gas dat gemaakt wordt door vergisting van mest, gft-afval en voedselresten. Biogas is nu nog schaars en duur. DELTA vindt dat groene energie betaalbaar moet zijn. Daarom bestaat DELTA Groen Gas nu nog vooral uit CO2-gecompenseerd gas. De CO2 die je verwarmingsinstallatie uitstoot, wordt door ons omgezet in een investering in duurzame energieprojecten die CO2 besparen.

In Zeeland doen we dat samen met het Zeeuws Klimaatfonds dat in bijvoorbeeld zonnepanelen bij scholen en sportverenigingen investeert. Zodra biogas goedkoper wordt, vervangen we steeds meer CO2-gecompenseerd gas door biogas. Betaalbaarheid staat daarbij voorop!

De groenste optie!

Wil je snel een makkelijke stap zetten naar een duurzamer ondernemen? Kies dan voor de combinatie van groene stroom en groen gas van DELTA. Heb je al een energiecontract voor één of drie jaar bij ons? Een aantal weken voor je contract afloopt krijg je van ons een nieuw aanbod, inclusief groen gas. Je bedrijf draait sowieso nu al op groene stroom!

 

*In het samenwerkingsverband De Zeeuwse Natuur zetten IVN Natuureducatie, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Nationaal Park Oosterschelde en natuurmuseum Terra Maris zich in voor de natuur in Zeeland.

DELTA Groen Gas

In één keer al je energie op de zaak groener maken? Dat kan! 100% groene stroom krijg je bij DELTA altijd. Kies je ook nog voor ons groene gas (een mix van 2% biogas en 98% CO2 gecompenseerd gas), dan ben je helemaal duurzaam bezig. Ook planten we bij ieder nieuw groen gascontract een boom!