Hoe je je kantoor duurzamer maakt met ledverlichting

Een productieve en gezonde werkomgeving begint bij een goed verlicht kantoor. Maar hoe kies je de beste oplossing voor je kantoorverlichting? Je wilt energie besparen, maar het is net zo belangrijk om te kijken naar de kwaliteit en de levensduur van je verlichting. Met ledverlichting zorg je voor een gezonde werkplek, waar je medewerkers centraal staan.

Energie besparen met ledverlichting op kantoor

Met de overstap naar ledverlichting kun je aanzienlijk besparen op je energierekening.
Hoe kan dat? Bij een traditionele lamp komt veel warmte vrij die niet wordt omgezet in licht. Bij ledverlichting wordt minder warmte geproduceerd én het grootste deel van de energie wordt gebruikt om licht te produceren. Dat betekent dat je met minder vermogen meer licht kunt realiseren. In de praktijk kan dat een besparing opleveren tot wel 75% en verdien je de investering – met de huidige energieprijzen – vaak al binnen twee jaar terug. Bovendien gaat ledverlichting tien keer zo lang mee als tl-verlichting. Ledverlichting biedt daarom de volgende voordelen:

✓ een directe verlaging van je energiekosten
✓ geen onderhoudskosten, dankzij een veel langere levensduur
✓ geschikt als maatregel voor het behalen energielabel C voor kantoren

Tip: wil je nog meer energie besparen? Sensoren kunnen deel uitmaken van de bediening. Hiermee verhoog je het comfort, de veiligheid en voorkom je dat de verlichting onnodig brandt.

Gezonder en prettiger werken met goed licht

Uit allerlei onderzoek is gebleken dat licht enorm belangrijk is voor het bioritme. In kantoorruimtes ontbreekt het nog wel eens aan daglicht. Daarom is een goede toepassing van kunstmatige verlichting belangrijk om de productiviteit en gezondheid van je medewerkers en bezoekers in balans te houden.

Met ledverlichting kun je invloed uitoefenen op het juiste lichtniveau en de juiste kleurtemperatuur, die bepalen hoe mensen de ruimte waarnemen. Het juiste licht draagt bij aan een prettige werkomgeving voor je medewerkers. Bovendien kunnen stimulerende lichtcontrasten de creativiteit bevorderen. Lichtcontrasten zorgen voor:

✓ minder last van stress en ongemak
✓ verhoging van de concentratie en verbetering van prestaties
✓ een gezelliger en uitnodigender kantoor

Tip: maakt jouw kantoor gebruik van een systeemplafond? Dan is in veel gevallen een één-op-één vervanging van oude verlichting mogelijk. Dat betekent lagere vervangingskosten; dat is wel zo efficiënt!

De juiste kantoorverlichting begint bij een goed lichtadvies

Onze partner LuxImprove is expert op het gebied van licht en weet hoe dit past bij de kantooromgeving van nu en in de toekomst. Het uitgangspunt van een lichtplan is om de optimale balans te vinden tussen functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid. Zo kijken de lichtspecialisten bij elke ruimte of die voldoet aan de eisen van de gebruikers en de geldende normen. Tegelijkertijd wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor energiebesparing en verbetering van het lichtbeeld.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Laat je adviseren en inspireren door de lichtspecialisten van onze partner LuxImprove.​​

DELTA Ledverlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol bij energiebesparing. Met ledverlichting bespaar je namelijk fors ten opzichte van traditionele tl- en halogeenverlichting. Samen met onze ledpartner LuxImprove biedt DELTA Energie een breed aanbod aan verlichting mét exclusief voor klanten 5% factuurkorting.