Hoe je de beleving in je winkel verbetert met ledverlichting

Of het nu gaat om een versgebakken taart, een glimmend sieraad, of een trendy kledingstuk, goede verlichting is ontzettend belangrijk bij het versterken van de presentatie en beleving in jouw winkel. Met behulp van de juiste winkel- en etalageverlichting maak je van voorbijgangers potentiële klanten. Door een sfeervolle ambiance te creëren, maak je jouw winkel aantrekkelijker en val je op in de winkelstraat.

De beste presentatie voor jouw producten

Als klanten langs je winkel lopen, wil je dat je winkel er sfeervol en uitnodigend uitziet. Goede verlichting levert daar een belangrijke bijdrage aan. Bovendien komen jouw producten pas echt tot hun recht wanneer die goed zijn uitgelicht. Een nauwkeurige kleurweergave draagt bij aan een goede presentatie van je producten:

✓ het zorgt voor de juiste kleurechtheid en presentatie van producten
✓ het voorkomt schittering en schaduwvorming
✓ er ontstaat geen verkleuring van producten door uv-straling

Tip: als jouw winkelinrichting regelmatig verandert, ben je met railverlichting flexibel in de presentatie en uitlichting van je producten.

Direct besparen op je energiekosten

Veel winkels maken nog gebruik van halogeenverlichting die niet erg zuinig is. Dat is zonde, want daarmee gaat onnodig veel energie verloren. Stap je over op duurzame ledverlichting, dan kun je niet alleen op de energiekosten besparen, maar ook bijdragen aan een beter milieu. Dat werkt zo: bij traditionele verlichting wordt veel warmte geproduceerd, die niet wordt omgezet in licht. Ledverlichting produceert vrijwel geen warmte en het grootste deel van de energie wordt gebruikt om licht te produceren, waardoor het veel energiezuiniger is. Bovendien bevat ledverlichting geen schadelijke stoffen en komt er geen uv-straling vrij. Zo voorkom je dat je interieur en je producten langzaam verkleuren.

Tip: wist je dat ledverlichting tot tien keer langer meegaat dan traditionele verlichting en dat het tot wel 75% zuiniger is in verbruik?

Een versterking van de winkelformule begint bij een lichtadvies

Om jouw winkel optimaal te verlichten, heb je een sterke basis nodig. Onze partner LuxImprove heeft lichtspecialisten die lichtadvies op maat bieden. Zo houden zij rekening met de indeling van jouw winkel, jouw huisstijl en de gewenste sfeer. Ook elementen als natuurlijke lichtinval en de overgangen van de verschillende winkelgebieden worden in het lichtadvies meegenomen. Op deze manier zorgen zij ervoor dat je winkel een aantrekkelijke en sfeervolle uitstraling krijgt, die past bij jouw wensen en behoeften. Kortom, een goed doordacht lichtadvies is een investering in het succes van je winkel.

Op zoek naar de juiste verlichting voor jouw winkel? Laat je inspireren en adviseren door de lichtspecialisten van onze partner LuxImprove.​​ 

DELTA Ledverlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol bij energiebesparing. Met ledverlichting bespaar je namelijk fors ten opzichte van traditionele tl- en halogeenverlichting. Samen met onze ledpartner LuxImprove biedt DELTA Energie een breed aanbod aan verlichting mét exclusief voor klanten 5% factuurkorting.