Accountmanager Niels de Feijter: ‘met z’n allen stappen zetten naar duurzamer ondernemen’

Na jaren in de autobranche begon Niels de Feijter een paar maanden geleden als accountmanager bij DELTA Energie. Hij gaat graag langs bij de klant. Zelfs op klompen.

Gewoon langskomen

“Het is redelijk uniek dat wij als energieleveranciers onze klanten bezoeken, dat doen maar weinig concurrenten. Tijdens mijn eerste bezoeken aan klanten kreeg ik dit een paar keer terug”, vertelt Niels. “Ontzettend leuk om te horen natuurlijk. Het contact met ons gaat veel verder dan een chat op de website of een mailtje, we komen gewoon langs. Bij DELTA Energie weten we niet beter want zo werkt het in Zeeland. Onze klanten waarderen het als je er echt voor ze bent.”

Oogsttijd

Niels is geboren en getogen in Zeeland en dat heeft zo zijn voordelen. “Ik weet dat je tijdens de oogststijd niet op je mooie glad gepoetste schoenen bij een agrariër op bezoek moet gaan. Toen ik laatst bij een fruitteler moest zijn had ik dus mijn klompen in de kofferbak klaarliggen. Als je daarmee op je klant afstapt, heb je gelijk een goeie binnenkomer. Ze verwachten dat niet bij een accountmanager.”

Meer ondernemend

Niels werkt sinds medio september in de buitendienst van DELTA Energie, voor de grotere zakelijke klanten. “Het bevalt heel goed, al is het wel wennen na zoveel jaren in de autobranche.” In zijn vorige baan werkte Niels meer taak- en doelgericht, om de doelen van de importeur te halen. “Het leuke is dat mijn werk nu veel meer ondernemend is dan wat ik deed. Ik heb veel meer eigen verantwoordelijkheid en kan volledig zelf invulling geven aan mijn werk.”

Bijdragen aan de energietransitie

Ook vindt Niels het interessant om bij te dragen aan de energietransitie. Samen met de partners van DELTA Energie denkt Niels graag mee met de klant. Denk hierbij aan zonnepanelen, warmtepompen, isolatie en ledverlichting. “Samen met de adviseurs en specialisten van onze installatiepartner Saman Groep, onze isolatiepartner ISOenergy of onze ledpartner LuxImprove kunnen we klanten écht helpen bij het zetten van stappen naar een duurzamere ondernemen.”

Energie-adviseurs

Maar als ondernemers nog niet precies weten waar ze moeten beginnen, schakelt Niels één van onze eigen energie-adviseurs van DELTA Energie in. “Zij overzien het hele verduurzamingsspectrum en helpen ondernemers met het stellen van prioriteiten als het om verduurzaming gaat. We zullen met z’n allen toch stappen moeten zetten naar een duurzamer leven Is het niet voor onszelf, dan is het wel voor toekomstige generaties. In mijn werk kan ik bedrijven daar bij helpen.”