Waarom een cv-ketel een goed (tijdelijk) alternatief is

Pas in 2026 wordt het verplicht om bij het vervangen van een cv-ketel over te stappen op een hybride warmtepomp. Dat is een warmtepomp die z’n werk doet samen met een losse cv-ketel óf zelf bestaat uit een warmtepomp en een cv-ketel. Maar als je nu al een warmtepomp wilt, dan kom je op de wachtlijst. Levertijden van meer dan een jaar zijn geen uitzondering. Dus wat moet je doen als je nu dringend een nieuwe verwarmingsinstallatie nodig hebt? Geen paniek, een nieuwe cv-ketel is óók een toekomstbestendige oplossing!

Stel je voor: je cv-ketel gaat kapot of je wilt gewoon snel die 20 jaar oude cv-ketel vervangen door een zuiniger exemplaar om te besparen op je stookkosten. Dat gas is immers duur genoeg en ieder tientje dat je bespaart is meegenomen. Moet je je dan schuldig voelen als je een nieuwe cv-ketel aanschaft? Want een hybride warmtepomp wordt immers de standaard vanaf 2026.

Hybrid ready

Welnee! Heel veel cv-ketels die je tegenwoordig aanschaft zijn ‘hybrid ready’ zoals ze dat noemen. Ze zijn dus geschikt om te functioneren samen met een hybride warmtepomp. Ideaal dus, want je kunt gewoon een nieuwe cv-ketel aanschaffen en over een door jezelf te bepalen aantal jaren er een hybride warmtepomp naast hangen. Het grootste deel van de bestaande woningen in Nederland zullen in de toekomst met een hybride warmtepomp prima verwarmd kunnen worden, mits ze voldoende geïsoleerd zijn.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp doet z’n werk in combinatie met een cv-ketel. Het grootste deel van het jaar verwarmt de hybride warmtepomp je huis. Je verbruikt dan dus geen gas meer voor verwarming van je woning. Pas als het écht koud wordt, dan springt de cv-ketel nog bij. Een hybride warmtepomp heb je in twee vormen: een volledig geïntegreerd apparaat waarin een warmtepomp en cv-ketel zitten of een losse warmtepomp die je naast een daarvoor geschikte cv-ketel hangt.

Toekomstbestendig

Met andere woorden: als je nu een nieuwe cv-ketel aanschaft hoef je je zéker niet te schamen! Want ook een nieuwe cv-ketel is, als hij geschikt is om samen met een warmtepomp te werken, volledig toekomstbestendig! Je stapt dan alleen in fases over doordat je er op een later moment een hybride warmtepomp naast hangt. Maar tot die tijd geniet je wel alvast van het comfort en de gasbesparing (doorgaans zo’n 10% tot 15%) die een nieuwe cv-ketel je opleveren.

Het is wél handig om vooraf na te denken over waar de cv-ketel komt te hangen en of daar voldoende plaats naast is voor een warmtepomp. Als je via DELTA je nieuwe cv-ketel bestelt kan een adviseur van onze installatiepartner Saman Groep daar natuurlijk over meedenken.

Conclusie: een nieuwe ‘hybrid ready’ cv-ketel is een prima alternatief zolang de levertijden voor warmtepompen lang zijn en als je direct een nieuwe verwarmingsinstallatie nodig hebt of als je snel een stap wil zetten in het terugdringen van je gasverbruik. Bovendien krijg je als klant van DELTA ook nog exclusieve kortingen als je via DELTA een cv-ketel huurt of koopt. Dat zijn de Duurzame DELTA Deals!

DELTA Cv-ketels

Toe aan een nieuwe cv-ketel? Bij DELTA huur of koop je eenvoudig een A-merk cv-ketel tegen concurrerende prijzen. Heb je energie van DELTA? Dan krijg je bovendien exclusieve korting!