Hoe de familie Lauret de woning in een half jaar tijd verduurzaamde

Zonnepanelen, een hybride warmtepomp én muur- en vloerisolatie… De familie Lauret is binnenkort helemaal van het gas af, mede dankzij de Duurzame DELTA Deals. “Ze zeggen vaak dat een ouder huis niet goed te isoleren is, maar dat klopt niet.”

Met de gasprijzen van dit moment is het goed om door te pakken met verduurzaming, vindt Ludwig Lauret. “Ik denk niet dat die prijzen voorlopig zullen dalen.” Het energiecontract was aan vernieuwing toe en via DELTA kreeg de familie een aantal aanbevelingen om te besparen en te verduurzamen. Sinds een half jaar liggen er zonnepanelen en daarna zijn Ludwig Lauret en zijn vrouw verder gaan kijken wat er mogelijk was. Isolatie is een eenvoudige ingreep die het nodige effect heeft.

Goed ingelezen

Voor de isolatie werkt DELTA samen met ISOenergy. Zij kwamen eerst kijken en boren om te achterhalen of er isolatiemateriaal van de vorige bewoner aanwezig was. Dat bleek niet het geval. “Deze jongen wist waar hij het over had. Ik heb dat na een paar minuten wel in de gaten, ook omdat ik me de laatste tijd aardig heb ingelezen. Zo zeiden veel mensen dat een ouder huis als het onze niet goed te isoleren is, maar ik wist al dat dat niet klopte.”

Gecertificeerde monteurs

“Ik heb veel vertrouwen in DELTA omdat ik weet dat ze met gecertificeerde partners werken. Je weet dat ze hoog aangeschreven staan. Dat kan geen kwaad, want er zijn veel bedrijven die snel kunnen leveren, maar dan is de kans groot dat de zonnepanelen verkeerd worden gelegd en de kwaliteit van de panelen slecht is of dat de isolatie niet goed gebeurt. Met de Duurzame DELTA Deals kunnen we een beetje besparen op de kosten. Een mooi extra zetje!”

Trotse kinderen

Zodra ook de hybride warmtepomp is geleverd, is de familie helemaal van het gas af. “Alleen als het een week hard vriest en er een Elfstedentocht komt, zouden we nog wat gas gebruiken. Overdag is het sowieso geen probleem als de zon schijnt en ‘s nachts zetten we de verwarming op 15 graden.”

Het nadenken over de beste oplossingen voor verduurzaming en het regelen kostte best wat moeite en tijd. “De kinderen zijn het huis uit en wonen verder weg, zodat we het uiteindelijk met z’n tweeën moesten regelen. Maar we hebben het voor elkaar gekregen en dat geeft veel voldoening. En de kinderen zijn trots op ons!”

Duurzame DELTA Deals

Als je energie hebt van DELTA krijg je exclusieve korting als je via DELTA isolatie, zonnepanelen, warmtepomp, cv-ketel of zonneboiler huurt of koopt. Dat levert je direct voordeel op!