Valse e-mails DELTA in omloop

Op dit moment worden er valse e-mails uit naam van DELTA verzonden over een verstreken betalingstermijn. In het bericht staat dat de ontvanger nog een bedrag heeft openstaan voor de jaarrekening. De ontvanger zou binnen een korte termijn het bedrag moeten betalen om een aanmaningstraject en afsluiting te voorkomen.

Het gaat hierbij om een nepmail, oftewel phishing. Phishing is een populaire vorm van internetfraude waarbij criminelen via een e-mail of sms’je hun slachtoffers naar een nagemaakte website lokken. Op die website worden inloggegevens ontfutseld, of geld via een online betaling. De dader doet zich voor als een bekende instantie, in dit geval als DELTA. De e-mail, de URL waarnaar gelinkt wordt in de mail en de website lijken soms net echt.

Momenteel is onderstaande nepmail in omloop:

In dit geval komt de e-mail van Delta Energieleverancier info@energie-service-online.nl en heeft de mail als onderwerp ‘Waarschuwing!’ Daaraan kan je al gelijk zien dat er iets niet klopt. Onze e-mailadressen zien er namelijk altijd zo uit: voorbeeld@delta.nl of voorbeeld@deltaenergie.nl. Dus altijd met delta.nl of deltaenergie.nl achter het apenstaartje.

 Heb je een e-mail van ons ontvangen en weet je niet zeker of het om een nepmail gaat? Controleer dan altijd het volgende:

  • de afzender: komt de e-mail van een @delta.nl of @deltaenergie mailadres? Dan gaat het niet om phishing.
  • de links: houd je muisaanwijzer boven het adres zonder te klikken (computer) of houd de link even ingedrukt (smartphone of tablet) om het webadres te zien. Is het adres geen delta.nl of deltaenergie.nl ? Verwijder dan direct de e-mail.
  • bijlagen: open niet zomaar bijlagen van afzenders die je niet kent of waarvan je geen bericht verwacht.

Twijfel je, neem dan contact op met ons om te verifiëren of de mail daadwerkelijk van DELTA afkomstig is.