Twee Voedselbosjes geplant dankzij DELTA MixGroen Gas

Met de bijdrage vanuit DELTA MixGroen Gas realiseerde IVN Natuureducatie op 8 maart twee Voedselbosjes. In zo’n Voedselbosje ontdekken kinderen hoe voedsel groeit. Van het snoepen van verse bramen snoepen tot de frisse geur van citroenmelisse; elk seizoen heeft nieuwe verrassingen. Van tegelwoestijn naar eetbaar schoolplein!

Esmeralda Eggen van IVN Natuureducatie: “80% van de Nederlandse schoolpleinen een tegelwoestijn. Dat kan écht anders. Meer groen op schoolpleinen is niet alleen goed voor de natuur, het biedt in de zomer schaduw en het zorgt bij zware regenbuien dat het water beter afgevoerd wordt.”

Leren over voedsel en natuur

Natuurlijk leren kinderen vooral van Voedselbosjes. “Kinderen zijn zo’n 40% van de tijd dat ze wakker zijn op school, vaak binnen in de klas. Terwijl het veel gezonder is om buiten te zijn. Bovendien leren ze dan veel makkelijker. In een Voedselbosje leren kinderen samen te zorgen voor planten, hoe je voedsel oogst en hoe je er lekkere gerechten mee maakt. Omdat Voedselbosjes ook insecten en andere dieren aantrekken ontdekken ze vanzelf hoe belangrijk biodiversiteit is.”

Bekijk de video over het aanleggen van het Voedselbosje in Zierikzee.

Twee Voedselbosjes

Met de bijdrage vanuit DELTA MixGroen Gas werden op 8 maart twee nieuwe Voedselbosjes geplant: in Hulst bij Kindercentrum Foxkidz Villa Reyntje en in Zierikzee bij basisschool ’t Kofschip. Esmeralda: “We hebben samen met de kinderen hun eigen Voedselbosje geplant. Ze zien de komende jaren groeien wat ze zelf geplant hebben. Zo maken we met Voedselbosjes onze toekomstige generaties bewust van wat natuur voor ons mensen betekent. In totaal zijn er nu 13 Voedselbosjes in Zeeland en onze ambitie is om dat snel uit te breiden. Bijdrages van bedrijven als DELTA zijn daarbij heel welkom!”

DELTA MixGroen Gas

100% groene stroom krijg je bij DELTA Energie altijd. Als het om gas gaat kan je bovendien kiezen voor DELTA MixGroen Gas. Dat is een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas. Daarmee draag je ook nog eens bij aan belangrijke Zeeuwse natuurprojecten en planten we voor ieder nieuw contract een boom.