DELTA helpt je met het zetten van stappen naar een duurzamer leven met 100% groene stroom én DELTA MixGroen Gas

Overal hoor je dat we ‘van het gas af moeten’. Natuurlijk is het de bedoeling dat iedereen straks zoveel mogelijk in z’n energie voorziet. Maar het duurt nog wel even voordat het zover is. Tot die tijd heb je de stroom en het gas van je energieleverancier hard nodig om te koken, een lekker warm bad te nemen of comfortabel op de bank tv te kijken.

DELTA MixGroen Gas

Ook die energie kan je zo duurzaam maken als jij wilt, zeker nu! 100% groene stroom is een eenvoudige stap. DELTA levert uitsluitend groene stroom: stroom die opgewekt is door windmolens, zonnedaken, een getijdencentrale en uit de verwerking van kippenmest. Stroom uit kolen- of gascentrales komt er bij ons niet in. Toch kan je je energie in huis nog duurzamer maken door te kiezen voor DELTA MixGroen Gas: een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas.

Groene stroom

De beste optie is dan DELTA Puur Zeeuws Groen: 100% groene stroom uit Zeeland. daar krijg je namelijk standaard DELTA MixGroen Gas bij. Zo zet je je huis in één keer op groen. DELTA Puur Zeeuws Groen wordt opgewekt met Zeeuwse windmolens, door tientallen zonnedaken door heel Zeeland en met de kracht van eb en vloed. Zeeuwser kan het bijna niet!

Zeeuwse natuur

Met DELTA MixGroen Gas, een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas, lever je automatisch een bijdrage aan het behoud van de natuur in Zeeland. Want per 1.000 kuub DELTA MixGroen Gas die je verbruikt, gaat vijf euro naar De Zeeuwse Natuur. Dat is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties* die zich inzetten voor de natuur in Zeeland. Omdat de uitstoot van CO2 groeit, verandert ons klimaat. Om dát te voorkomen is bescherming van onze natuur erg belangrijk. Want planten en bomen nemen die CO2 weer op!

Groen gas

DELTA MixGroen Gas bestaat op dit moment voor 2% uit groen gas. Groen gas bestaat uit biogas dat wordt gemaakt door vergisting van mest of andere biologische afvalproducten. Dat biogas wordt daarna gezuiverd en verbeterd tot groen gas. Op dit moment is groen gas nog schaars en dus duur. DELTA Energie vindt dat duurzaamheid betaalbaar moet blijven. Daarom is het aandeel groen gas in DELTA MixGroen Gas nu nog beperkt. We hopen dat er steeds meer groen gas geproduceerd wordt waardoor de prijzen omlaag gaan. Zodra groen gas betaalbaarder wordt voegen we meer groen gas aan DELTA MixGroen Gas toe. Meer over de samenstelling van DELTA MixGroen Gas lees je op onze speciale pagina over de samenstelling van onze energie.

Combineer 100% groene stroom met DELTA MixGroen Gas 

Wil je een stap zetten naar een duurzamer leven? Kies dan voor de combinatie van groene stroom en DELTA MixGroen Gas: een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas. Heb je al een energiecontract voor één of drie jaar bij DELTA? Een aantal weken voor je contract afloopt krijg je van ons een nieuw aanbod, inclusief DELTA MixGroen Gas. En groene stroom heb je nu sowieso al, want DELTA levert al sinds 1 januari 2016 uitsluitend en alleen groene stroom!

 

*In het samenwerkingsverband De Zeeuwse Natuur zetten IVN Natuureducatie, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Nationaal Park Oosterschelde en natuurmuseum Terra Maris zich in voor de natuur in Zeeland.

DELTA MixGroen Gas

100% groene stroom krijg je bij DELTA Energie altijd. Als het om gas gaat kan je bovendien kiezen voor DELTA MixGroen Gas. Dat is een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas. Daarmee draag je ook nog eens bij aan belangrijke Zeeuwse natuurprojecten en planten we voor ieder nieuw contract een boom.