Omdat goed gereedschap het halve werk is

Natuur heeft een heel belangrijke rol bij het terugdringen van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer. Hoe meer natuur, hoe meer CO2 er uit de lucht wordt gehaald. Omdat CO2-reductie bij DELTA hoog in het vaandel staat besloten we om een bijdrage te gaan leveren aan het behoud van de Zeeuwse natuur. Die bijdrage werd gekoppeld aan DELTA MixGroen Gas: een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas. Bij iedere 1.000 kuub verbruikt DELTA MixGroen Gas gaat namelijk vijf euro naar Zeeuwse natuurprojecten.

Daarbij geldt: hoe meer mensen voor DELTA MixGroen Gas kiezen, hoe meer euro’s er naar vier Zeeuws natuurorganisaties gaan: Nationaal Park Oosterschelde, IVN Natuureducatie, natuurmuseum Terra Maris en Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ). Na één jaar DELTA MixGroen Gas zijn inmiddels de eerste euro’s nuttig besteed. Bij SLZ werd de bijdrage besteed aan nieuw gereedschap voor de onderhoudsploegen die door heel Zeeland aan het werk zijn.

Onderhoud

“Het klinkt cliché, maar goed gereedschap is het halve werk” lacht Pieter Voets van SLZ. “Wij werken aan het onderhoud van landschapselementen. Wilgen knotten, hoogstamfruitbomen snoeien of bloemdijken onderhouden. Hier bij de Bushoeve in Driewegen bijvoorbeeld. Dat is een oude karakteristieke boerderij waarvan het erf en de omliggende landerijen nog in originele staat zijn. We zijn hier enkele tientallen knotpopulieren aan het snoeien.”

Blij

Bijna dagelijks zijn vrijwilligers van SLZ in de weer. Een deel van die vrijwilligers werkt sinds kort met nieuw gereedschap dat gekocht werd van de bijdrage uit DELTA MixGroen Gas. “Nieuwe snoeischaren en ladders bijvoorbeeld, maar ook veiligheidshelmen. Het is belangrijk dat onze vrijwilligers ook veilig hun werk doen.” Pieter is blij met de bijdrage van DELTA: “Het is een welkome aanvulling voor SLZ. In goed overleg met DELTA hebben we besloten dat we de bijdrage dit jaar besteden aan nieuw gereedschap. Goed gereedschap is het halve werk. We leveren er een belangrijke bijdrage mee aan het Zeeuwse landschap.”

DELTA MixGroen Gas

100% groene stroom krijg je bij DELTA Energie altijd. Als het om gas gaat kan je bovendien kiezen voor DELTA MixGroen Gas. Dat is een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas. Daarmee draag je ook nog eens bij aan belangrijke Zeeuwse natuurprojecten en planten we voor ieder nieuw contract een boom.