Meer bijen op recreatieterreinen

Jaarlijks maakt DELTA Energie een viertal projecten van belangrijke Zeeuwse natuurorganisaties financieel mogelijk. Eén van die organisaties is IVN Natuureducatie. Dit jaar ondersteunt DELTA Energie het project BIJenpraat. Dat heeft tot doel om bijen meer ruimte te bieden op recreatieterreinen.

In Zeeland doen diverse recreatieondernemers aan het project mee. Delen van recreatieterreinen worden qua beplanting en inrichting interessanter gemaakt voor bijen. Ook worden bijenhotels geplaatst en krijgen ondernemers voorlichting van IVN Natuureducatie om meer ‘bijbewust’ te worden.

Bovendien is er ook een voorlichtingspakket ontwikkeld waarmee de gasten van de recreatieondernemers worden bereikt. Want het bijvriendelijk maken van de omgeving beperkt zich niet tot recreatieterreinen. De hoop is dat gasten de opgedane kennis meenemen naar huis en ook thuis nadenken over het bijvriendelijker maken van bijvoorbeeld de eigen tuin.

In de onderstaande video vertellen Anna Laming van IVN Natuureducatie en Liselot Jobse van camping Klein Rijnsburg in Oostkapelle meer over het project.

De bijdrage van DELTA Energie komt tot stand doordat vijf euro per 1.000 kuub verbruikt groen gas opzij wordt gezet voor Zeeuwse natuurprojecten. Zo help je met je keuze voor groen gas ook de Zeeuwse natuur een handje!

DELTA Groen Gas

In één keer al je energie groener maken? Dat kan! 100% groene stroom krijg je bij DELTA altijd. Kies je ook nog voor ons groene gas (een mix van 2% biogas en 98% CO2 gecompenseerd gas), dan ben je helemaal duurzaam bezig. Ook planten we bij ieder nieuw groen gascontract een boom!