Meer bijen op recreatieterreinen

Jaarlijks maakt DELTA Energie een viertal projecten van belangrijke Zeeuwse natuurorganisaties financieel mogelijk. Eén van die organisaties is IVN Natuureducatie. Dit jaar ondersteunt DELTA Energie het project BIJenpraat. Dat heeft tot doel om bijen meer ruimte te bieden op recreatieterreinen.

In Zeeland doen diverse recreatieondernemers aan het project mee. Delen van recreatieterreinen worden qua beplanting en inrichting interessanter gemaakt voor bijen. Ook worden bijenhotels geplaatst en krijgen ondernemers voorlichting van IVN Natuureducatie om meer ‘bijbewust’ te worden.

Bovendien is er ook een voorlichtingspakket ontwikkeld waarmee de gasten van de recreatieondernemers worden bereikt. Want het bijvriendelijk maken van de omgeving beperkt zich niet tot recreatieterreinen. De hoop is dat gasten de opgedane kennis meenemen naar huis en ook thuis nadenken over het bijvriendelijker maken van bijvoorbeeld de eigen tuin.

In de onderstaande video vertellen Anna Laming van IVN Natuureducatie en Liselot Jobse van camping Klein Rijnsburg in Oostkapelle meer over het project.

De bijdrage van DELTA Energie komt tot stand doordat vijf euro per 1.000 kuub verbruikt DELTA MixGroen Gas opzij wordt gezet voor Zeeuwse natuurprojecten. Zo help je met je keuze voor DELTA MixGroen Gas ook de Zeeuwse natuur een handje!

DELTA MixGroen Gas

100% groene stroom krijg je bij DELTA Energie altijd. Als het om gas gaat kan je bovendien kiezen voor DELTA MixGroen Gas. Dat is een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas. Daarmee draag je ook nog eens bij aan belangrijke Zeeuwse natuurprojecten en planten we voor ieder nieuw contract een boom.