De zonnepanelen op het dak van fruitteler Hoogesteger in Kapelle

Lekker opgewekt: DELTA Puur Zeeuws Groen

Groene stroom uit Zeeland, opgewekt met behulp van de wind, het water én de zon. Dat is DELTA Puur Zeeuws Groen. De windmolens op de Oesterdam en de getijdencentrale in de Oosterscheldekering wekken die stroom voor ons op. Maar daar voegen we nu groene stroom van twintig Zeeuwse zonnedaken aan toe. Groene stroom van een dak om de hoek dus. Daar wordt zelfs Annemarie nóg opgewekter van dan ze normaal al is!

Twintig jaar geleden zou je er vreemd van opkijken: een weerman of -vrouw die terloops even zegt dat het een ‘perfect dagje’ wordt voor de zonnepanelen. Nu is het de normaalste zaak van de wereld. Zonnepanelen zijn hot. Daarom stoppen we nu de stroom van twintig Zeeuwse zonnedaken in DELTA Puur Zeeuws Groen. En het zal niet bij deze twintig zonnedaken blijven!

Energiecoöperaties

Een deel van die zonnedaken is van lokale energiecoöperaties. Daarin werken bewoners van een dorp of wijk samen aan de opwek van groene stroom. Ze investeren gezamenlijk in zonnepanelen die meestal op het dak van een bedrijf of schuur in de buurt worden gelegd. Doe je mee, dan krijg je van de overheid vijftien jaar lang korting op je energiebelasting. Erg aantrekkelijk dus!

Ondernemers

Een aantal andere zonnedaken zijn eigendom van lokale ondernemers. Er zijn voor ondernemers subsidies van de overheid waarmee ze het dak van hun bedrijf vol kunnen leggen met zonnepanelen. Ook voor ondernemers is dat financieel erg aantrekkelijk.

DELTA ondersteunt deze kleinschalige en lokale vorm van groene energieproductie. We nemen bijvoorbeeld de stroom af van de meeste Zeeuwse energiecoöperaties. Die krijgen zo een eerlijke prijs voor hun groene stroom. DELTA levert deze groene stroom in DELTA Puur Zeeuws Groen.

DELTA Puur Zeeuws Groen

De windmolens op de Oesterdam, de unieke getijdencentrale in de Oosterscheldekering en tientallen zonnedaken in heel Zeeland wekken stroom op voor DELTA Puur Zeeuws Groen. Groene stroom van om de hoek voor een eerlijke prijs!