Gek op de Zeeuwse natuur en natuurlijke producten | Carin Vriens

Toen Carin Vriens (70) met pensioen ging en afscheid nam van het onderwijs, verkocht ze haar woning in Tilburg en vond een droomhuis in Middelburg. Ze wil er nooit meer weg. Nog steeds knapt ze hier en daar wat op aan het huis als ze daar zin in heeft. En omdat ze een voorkeur heeft voor natuurlijke producten van dichtbij, vond ze het een vanzelfsprekende keuze om over te stappen op groene energie van DELTA Puur Zeeuws Groen.

Verliefd op Zeeland

Carin werd als kind al verliefd op de Zeeuwse natuur. De zomervakanties werden gevierd in een stacaravan in Vrouwenpolder of ergens op Schouwen-Duiveland. Maar ook toen ze volwassen was, vertrok ze in moeilijke tijden naar Zeeland om uit te waaien: “Ik werkte in het onderwijs,” vertelt ze. “Eerst als leerkracht, later als adjunct-directeur van een school en als ontwikkelaar voor lesmethodes. Als het me te veel werd, pakte ik de auto en reed ik naar Domburg. Na een paar dagen lopen op het strand kwam ik altijd verkwikt en opgeladen terug.”

Gek op natuurlijke producten

Carin vertelt dat ze gek is op natuurlijke producten. “De vloer in mijn woning is van duurzaam hout en de gordijnen zijn van biologisch katoen. De verf die ik gebruik is van een speciaal soort zonder chemische toevoegingen. En mijn eten koop ik bij een biodynamische winkel hier om de hoek. Sowieso koop ik als het kan spullen van dichtbij. Dan is het toch logisch dat mijn stroom ook van dichtbij komt?”

Zonnepanelen huren

“Met met mijn buren ben ik aan het overleggen om samen zonnepanelen te huren. Dat lijkt me een mooi alternatief, want ik vind mijn dakpannen veel te mooi om te bedekken. Ook heb ik een energiezuinige ketel aangeschaft en zijn de ramen van dubbelglas. Op die manier draag ik mijn steentje bij.”

En als het aan Carin ligt, maken we in de toekomst alleen nog maar meer gebruik van de kracht van de wind, het water en de zon. “Maar wel dat niemand daarvoor krom hoeft te liggen: ik hoop dat ooit iedereen kan leven zoals hij of zij wil, en werkt voor een eerlijke beloning.”

“Op die manier draag ik mijn steentje bij.”

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom die volledig in Zeeland is opgewekt, dat is DELTA Puur Zeeuws Groen. Opgewekt met juist dat wat Zeeland zo mooi maakt: de wind én de zon. Groene stroom van om de hoek dus!