Liefst zoveel mogelijk producten uit eigen regio | Gregory Beck

Gregory Beck (41)  begon als kraanmachinist in de haven van Antwerpen, maar werkt nu al vijf jaar samen met zijn vrouw in hun kapperszaak in Clinge. Zij doet het knipwerk, hij regelt de rest. Onlangs was het tijd om hun energiecontract te verlengen. “De keuze voor DELTA Puur Zeeuws Groen was snel gemaakt.”

Energie uit de regio

“Eigenlijk is het heel simpel,” vertelt Gregory opgetogen. “Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk spullen die ik gebruik uit de regio komen. Bovendien is alles tegenwoordig zo geglobaliseerd en groot, dat ik het belangrijk vind dat Zeeland zichzelf ook van veel dingen kan voorzien, zeker als het gaat om zoiets belangrijks als stroom.”

Overstappen op led

Hoewel hij naar eigen zeggen niet zo bezig is met duurzaamheid en het milieu, zijn de meeste apparaten thuis en in de salon energiezuinig. “Met zo’n A+-label dus,” zegt Gregory. “We hebben onlangs ook alle gloeilampen vervangen met ledlampen. Zoiets vraagt weinig moeite, is goed voor het milieu en bespaart ook nog eens geld.

Een tweede leven

Of hij denkt over te stappen op een elektrische auto? Waarschijnlijk niet. “Onze huidige auto moet nog wat jaartjes mee. Als kraanmachinist zag ik vaak hoe afgedankte auto’s naar ontwikkelingslanden werden verscheept omdat recyclen hier te duur was. Vaak krijgen ze daar na een opknapbeurt een tweede leven. Ook dat is belangrijk: materiaal zo lang mogelijk gebruiken in plaats van het op de schroothoop te gooien.”

Milieuvriendelijke alternatieven

Wijze woorden. Ook als hij het heeft over de toekomst: “Het is goed dat er veel geinvesteerd wordt in mileuvriendelijke alternatieven, maar we moeten kritisch blijven of die investeringen het waard zijn en de verwachte doelstellingen realistisch zijn. We doen het in Europa goed als het gaat om recycling en duurzaamheid in vergelijking met andere landen. Maar daar zijn naast wilskracht ook de middelen voor. We moeten de armere landen helpen die nu het geld niet hebben om duurzamer te leven en produceren. Wij kunnen wel de eerste van de klas zijn, maar dan kom je er niet. Samen sta je sterker.

“Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk spullen die ik gebruik uit de regio komen.”

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom die volledig in Zeeland is opgewekt, dat is DELTA Puur Zeeuws Groen. Opgewekt met juist dat wat Zeeland zo mooi maakt: de wind én de zon. Groene stroom van om de hoek dus!