Met groene energie klaar voor de toekomst | Anne-Marie Visser

Anne-Marie Visser verruilde vorig jaar Spijkenisse voor het Zeeuwse Tholen. Daar woont ze nu met haar man en twee kinderen in een mooi, energiezuinig huis. Met een warmtepomp op zolder, zonnepanelen op het dak en groene stroom van DELTA uit het stopcontact. “Ik vind het een mooi idee om stroom te gebruiken die lokaal is opgewekt.” 

Duurzame gedachte

“Het is in Tholen een stuk rustiger en fijner wonen, ook voor de kinderen,” vertelt Anne-Marie tevreden. “Het huis dat we hebben gekocht is gebouwd in 2011. We hebben het plan om hier nog heel lang te wonen, dus wilden klaar zijn voor de toekomst. Daarom is het volledig gasloos en hebben we zonnepanelen laten leggen zodat we ook zelf energie kunnen opwekken.”

Het kiezen voor DELTA Puur Zeeuws Groen sluit aan op die duurzame gedachte. “Als je zo erg bezig bent met duurzaamheid, was het meer dan logisch om ook voor groene energie van dichtbij te kiezen. Het maakt het tastbaarder waar die onzichtbare elektriciteit uit je stopcontact eigenlijk vandaan komt. Dat vind ik fijn.”

Elektrisch rijden

Rijden naar haar werk in Rhoon doet Anne-Marie in een hybride auto, maar misschien wordt de volgende wel helemaal elektrisch. “Voor nu vind ik een hybride auto prima. Wel is volledig elektrisch rijden natuurlijk nóg beter voor het milieu. Ik was laatst in het Louwman Museum voor historische auto’s en ontdekte dat rond 1900 bijna alle auto’s elektrisch waren. Door de olieindustrie werd de brandstofauto uiteindelijk populairder. Ik vind het interessant dat we nu de ommekeer meemaken en dat elektrisch rijden steeds toegankelijker, duurzamer en betaalbaarder wordt.”

Slimme apparaten

Anne-Marie hoopt dat in de toekomst veel apparaten nog slimmer worden. “Je hebt voor de cv-ketel allerlei apps en slimme thermostaten, maar die heb je nog niet voor een warmtepomp. Ik hoop dat het aanbod daarvoor in de toekomst groeit. Want met dat soort oplossingen wordt duurzaam leven nog leuker en makkelijker.”

“Ik vind het een mooi idee om stroom te gebruiken die lokaal is opgewekt.” 

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom die volledig in Zeeland is opgewekt, dat is DELTA Puur Zeeuws Groen. Opgewekt met juist dat wat Zeeland zo mooi maakt: de wind én de zon. Groene stroom van om de hoek dus!