Directeur Chris van Antwerpen bij het nieuwe pand van GBG in Goes.

De makers van DELTA Puur Zeeuws Groen | Grafisch Bedrijf Goes

Goes groeit. Als je over de A58 langs Goes rijdt, zie je continu bouwactiviteiten. Wie vervolgens de nieuwe afslag Goes-Zuid neemt, ziet direct het splinternieuwe pand van Grafisch Bedrijf Goes. Een duurzaam bedrijfspand zónder gasaansluiting en mét zonnedak. Met 714 zonnepanelen wekt Grafisch Bedrijf Goes stroom op voor eigen verbruik én voor DELTA Puur Zeeuws Groen, 100% groene stroom uit Zeeland.

“In ons oude pand groeiden we uit ons jasje”, begint Chris van Antwerpen, directeur van Grafisch Bedrijf Goes (GBG). GBG is een grote Zeeuwse speler als het gaat om drukwerk, signing (belettering en beelden op auto’s en panden) en kartonnage (productie van verpakkingen en displays). “Toen de grond bij de nieuwe afslag in de verkoop kwam hebben we geen moment getwijfeld.” Inmiddels staat er een bedrijfspand dat bijna twee keer zo groot is als het vorige. “Vooral onze signing- en kartonnage-activiteiten groeien hard. Daar is ruimte voor nodig”, vertelt Chris.

Zelfvoorzienend

Maar bij een nieuw pand komt meer kijken. Chris van Antwerpen: “Zo maakten we al snel de keuze voor een energieneutraal en zelfvoorzienend pand. Een combinatie van optimale isolatie en warmtepompen zorgt ervoor dat er geen gasaansluiting nodig is. En we maakten gebruik van SDE-subsidie om van ons dak een zonnedak te maken. Want zoveel vierkante meters onbenut laten is in deze tijd gewoon not done. Met 714 zonnepanelen voorzien we nu volledig in onze eigen stroombehoefte. We wekken zelfs flink meer stroom op dan we nodig hebben.”

Duurzaamheid

Het duurzame en energieneutrale bedrijfspand past helemaal in de bedrijfsfilosofie van GBG. “Duurzaamheid houdt ons flink bezig”, zegt Chris. “We maken al veel gebruik van gerecycled karton en gebruiken zoveel mogelijk papier uit FSC-gecertificeerde bossen. Papier en karton zijn volledig recyclebaar. Bovendien kan er veel meer mee dan je denkt en is het vaak een alternatief voor kunststoffen of plastic. Steeds meer klanten kiezen voor kartonnen alternatieven vanuit duurzaamheidsoogpunt.”

DELTA Puur Zeeuws Groen

Het zonnedak van GBG levert flink meer stroom op dan GBG zelf nodig heeft, zeker op dagen dat er niet gewerkt wordt. GBG levert die stroom aan het stroomnet. Deze Goese groene stroom komt terecht bij DELTA-klanten die voor DELTA Puur Zeeuws Groen, 100% groene stroom uit Zeeland kozen. “Zo maken we als écht Zeeuws bedrijf nu ook groene stroom voor Zeeuwse gezinnen en ondernemers. Dat geeft een leuke extra dimensie aan ons toch al duurzame bedrijfspand.”

“Zo maken we als écht Zeeuws bedrijf nu ook groene stroom voor Zeeuwse gezinnen en ondernemers. Dat geeft een leuke extra dimensie aan ons toch al duurzame bedrijfspand.”

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom die volledig in Zeeland is opgewekt, dat is DELTA Puur Zeeuws Groen. Opgewekt met juist dat wat Zeeland zo mooi maakt: de wind én de zon. Groene stroom van om de hoek dus!