Een gasloos huis met groene stroom | Janet Janssen Daalen

Toen Janet Janssen Daalen uit Kloetinge hoorde van DELTA Puur Zeeuws Groen, hoefde ze niet lang na te denken om over te stappen. Samen met haar vriend gaat ze binnenkort een huis bouwen in Colijnsplaat. ‘Dat huis moet klaar zijn voor de toekomst. Daar hoort natuurlijk groene stroom bij.”

Stroom uit Zeeland

En wat is het dan fijn dat die energie gewoon uit Zeeland komt. “Groene stroom is goed voor het milieu, maar bij veel leveranciers is het onduidelijk waar en hoe die stroom precies wordt opgewekt. Als ik de windmolens zie staan, vind ik het een leuk idee dat mijn stroom daar wordt opgewekt. En waarom ook niet? Zeeland heeft wind en water als krachtbronnen: daar moeten we van gebruikmaken.”

Een duurzame woning

Die stroom komt als het goed is volgend jaar binnen in een nieuw huis dat nog gebouwd moet worden. “Mijn vriend en ik hebben gekozen voor houtskeletbouw, dat kan heel duurzaam gemaakt worden. Sowieso wordt het hele huis gasloos – momenteel zijn we ons ook aan het oriënteren op systemen voor warmteterugwinning en slimme isolatie. En op een warmtepomp en zonnepanelen. Daarmee besparen we ook flink op onze energierekening.”

De fiets in plaats van de auto

Er zijn meer dingen die Janet al doet om bewuster om te gaan met haar voetafdruk. Zo denkt ze eraan om als het tijd is voor een nieuwe auto over te stappen op een elektrische. Maar eigenlijk pakt ze het liefst de fiets, bijvoorbeeld naar haar werk op het gemeentehuis van Noord-Beveland in Wissekerke.

Volgende generatie

“Vanuit mijn  functie heb ik veel te maken met bouwprojecten, aanleg van infrastructuur en woningbouw. Ik streef ernaar om alles zo duurzaam mogelijk voor elkaar te krijgen. Ik wil dat een volgende generatie ook van deze wereld kan genieten. Volgens mij lopen er genoeg slimme koppen rond die ervoor gaan zorgen dat dat gaat lukken. Er is ontzettend veel mogelijk, maar we moeten het wel willen.”

“Als ik de windmolens zie staan, vind ik het een leuk idee dat mijn stroom daar wordt opgewekt.”

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom die volledig in Zeeland is opgewekt, dat is DELTA Puur Zeeuws Groen. Opgewekt met juist dat wat Zeeland zo mooi maakt: de wind én de zon. Groene stroom van om de hoek dus!