Door slimmer te denken maak je grote stappen | Rien de Smit

Rien de Smit (63) maakte carrière bij de bank. Daarna werd hij zelfstandig mediator bij echtscheidingen. Een tijd geleden kon hij overstappen op Zeeuwse groene stroom van DELTA. En daar hoefde de geboren Vlissinger niet lang over na te denken.

Terug in Zeeland

Rien ging naar school in Rilland en Middelburg maar vertrok als volwassene naar Bergen op Zoom. Sinds een jaartje is hij weer terug in Zeeland. “We konden ons huis goed verkopen en kwamen een prachtig huis tegen in Aagtekerke. Het is in Zeeland wijdser, ruimer en rustiger. Dicht bij zee ook: het is een genot om hier te fietsen en langs het strand te wandelen.”

Kiezen voor groen

Rien koos voor DELTA Puur Zeeuws Groen omdat hij fossielvrij produceren belangrijk vindt. “Het belast het milieu een stuk minder en dat vind ik goed. Ik houd zo van de natuur en van buiten; ik wil dat mensen daar in de toekomst ook van kunnen genieten. Natuurlijk hebben we stroom nodig, maar die kolencentrales moeten toch echt de wereld uit. Die stammen uit een tijd dat het probleem nog niet zo groot leek.”

Energiezuinig leven

Om energiezuinig te leven is alles in zijn nieuwe woning goed geïsoleerd en hebben alle apparaten die om stroom vragen een A+++-label. “En er liggen twaalf zonnepanelen op het dak. Ideaal toch? Wat je verbruikt kan je in hoge mate gewoon zelf opwekken. Ik speel nu ongeveer quitte; dat is erg leuk en voordelig.”

Een slimme toekomst

“Ik ben blij dat er steeds meer goede dingen worden uitgevonden. Voor de toekomst hoop ik niet alleen op nog meer innovatie, maar ook dat mensen anders gaan leven. Meer thuiswerken bijvoorbeeld, zodat niet iedereen de hele tijd al die kilometers op en neer hoeft te rijden naar kantoor. Of dat de logistiek nog efficiënter wordt geregeld. Slimmer denken dus, waar het ook om gaat. Volgens mij is dat hoe je met z’n allen grote stappen maakt.”

"Voor de toekomst hoop ik niet alleen op nog meer innovatie, maar ook dat mensen anders gaan leven."

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom die volledig in Zeeland is opgewekt, dat is DELTA Puur Zeeuws Groen. Opgewekt met juist dat wat Zeeland zo mooi maakt: de wind én de zon. Groene stroom van om de hoek dus!