DELTA Puur Zeeuws Groen

De makers van DELTA Puur Zeeuws Groen | Sandee Hoveniers

Sandee Hoveniers in Kamperland is in Zeeland en inmiddels ver daarbuiten een gevestigde naam op het gebied van groenvoorzieningen. Het bedrijf is vooral bekend van projecten voor nieuwe vakantieparken, met een scherp oog voor duurzaamheid en het behoud van de natuurlijke omgeving. Want, zegt directeur-eigenaar Jan Sandee, “je wilt voor de kinderen een mooiere wereld achterlaten”.

Sandee Hoveniers ontwerpt, realiseert en beheert groenvoorzieningen. Ook houdt het bedrijf zich bezig met projectinrichting, vertelt Jan Sandee. “We bieden maatwerk en totaaloplossingen in buiten- en binnenwerk, van het eerste grassprietje tot en met het laatste theelepeltje.”

Vakantieparken

Specialiteit van Sandee is het aanleggen van de terreinen bij vakantieparken met duurzaamheid als uitgangspunt. Zo realiseerden ze in Punt-West Beachresort in Ouddorp complete duintuinen tussen de vakantiewoningen. De woningen gaan daar op een natuurlijke wijze in het landschap op.

“We kijken vanaf de ontwerpfase naar de beplanting: wat groeit waar het beste en hoe kun je bestaande beplanting hergebruiken? Bij de aanleg van het park in Ouddorp hebben we de bestaande beplanting opgepakt. Deze planten stonden een jaar in quarantaine.”

“Na het graven van een baai en het creëren van vier meter hoge duinen, brachten we ze hier weer in leven. Ook kwamen beschermde plantensoorten terug op de natte oevers. Daarnaast verzorgden we de groene daken. Ook dat is duurzaam want een groen dak isoleert. We zijn trots op ieder park. Op Punt-West maken we geen strak aangelegde tuinen, maar een aantrekkelijk duingebied. En we brengen het mooie van de natuur terug.”

Lokale energiecoörporatie

Omdat duurzaamheid in alle projecten de hoofdrol speelt was het een logische stap om ook op de eigen bedrijfsterreinen te laten zien dat Sandee Hoveniers duurzaamheid serieus neemt.

“We werden benaderd door particulieren die met duurzaamheid aan de slag wilden. Ze wilden een lokale energiecoöperatie oprichten om samen groene stroom op te wekken. Ze zochten daarvoor een groot geschikt dakoppervlak. Ik geen moment getwijfeld want op deze manier kunnen we participeren in een project met zonnepanelen én dragen we bij aan zichtbare duurzaamheid.”

Op het dak van de bedrijfspanden van Sandee Hoveniers liggen nu de zonnepanelen van Energiecoöperatie Noord-Beveland. De stroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt, wordt geleverd aan DELTA die de stroom voor DELTA Puur Zeeuws Groen, 100% groene stroom uit Zeeland, gebruikt. “Doordat DELTA deze stroom afneemt maken we de cirkel rond: duurzame Zeeuwse stroom komt zo terug bij Zeeuwse eindgebruikers.”

100% groene stroom uit Zeeland

Jan Sandee kiest zelf ook bewust voor DELTA Puur Zeeuws Groen voor z’n eigen bedrijf. “DELTA Puur Zeeuws Groen wordt als 100% groene stroom in Zeeland opgewekt en komt als 100 procent groene stroom bij Zeeuwen terug. Het wordt opgewekt met behulp van datgene waarvoor de toeristen naar de vakantieparken komen die wij aanleggen: wind, water en zon. Het is goed om daar als bedrijf in mee te gaan, want je wilt voor je kinderen een mooiere wereld achterlaten.”

“Doordat DELTA deze stroom afneemt maken we de cirkel rond: duurzame Zeeuwse stroom komt zo terug bij Zeeuwse eindgebruikers.”

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom die volledig in Zeeland is opgewekt, dat is DELTA Puur Zeeuws Groen. Opgewekt met juist dat wat Zeeland zo mooi maakt: de wind én de zon. Groene stroom van om de hoek dus!