De makers van DELTA Puur Zeeuws Groen | DELTA Energie B.V.

“Wij konden natuurlijk niet achterblijven!” zegt Roel Meijerink, CEO van DELTA Energie. “Ieder dak dat werkloos ligt te zijn onder de Zeeuwse zon is er één teveel. Inmiddels wordt DELTA Puur Zeeuws Groen, onze groene stroom uit Zeeland, opgewekt door tientallen zonnedaken door heel Zeeland. Wat is er nu logischer dan dat we ook op ons eigen kantoorpand groene stroom opwekken voor ons eigen product?”

Een paar jaar geleden verhuisde DELTA Energie van het oude pand aan de Poelendaelesingel in Middelburg naar een ‘nieuw’ kantoor aan de Buitenruststraat, een paar honderd meter verderop. Kort daarna werd bekend dat kantoorpanden in 2023 minimaal aan energielabel C moeten voldoen. “We zijn dan ook al vrij snel aan de slag gegaan om ons pand te verduurzamen. Led-verlichting, bewegingssensoren en – noodgedwongen, toen we in de kou kwamen te zitten – sinds afgelopen winter ook een nieuwe verwarmingsinstallatie”, vertelt Meijerink.

Zonnepanelen

Als dé energieleverancier in Zeeland heeft DELTA natuurlijk een voorbeeldfunctie als het gaat om verduurzaming van het eigen pand. “Dat is precies wat we onszelf ook beseften. Practice what you preach. Toen in de zomer van 2020 duidelijk werd dat Saman Groep onze installatiepartner zou gaan worden voor zonnepanelen zijn we daarna al vrij snel in gesprek gegaan over de aanleg van een zonneinstallatie op het dak van ons kantoorpand. Saman Groep heeft die installatie onlangs naar volle tevredenheid geïnstalleerd.”

Saman Groep

DELTA Energie timmert de laatste tijd flink aan de weg als het gaat om verbreding van het aanbod voor zijn klanten. “Onze missie is om onze klanten te helpen met het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Dat moeten onze klanten vooral zelf doen, maar we kunnen ze wel helpen en duurzaam gedrag stimuleren. Dat is precies wat we doen. Met onze partner Saman Groep maken we het aanbod aan duurzame installaties zoals zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers toegankelijker door een aantrekkelijke klantenkorting: de Duurzame DELTA Deals.”

100% groene stroom

De basis blijft bij DELTA Energie overigens nog altijd een energiecontract. “Dat heb je hoe dan ook altijd nog nodig” zegt Meijerink. Op het gebied van die centrale energievoorziening neemt DELTA dan ook nadrukkelijk zélf het initiatief. “Op 1 januari 2016 heeft DELTA Energie al zijn klanten, consumenten én ondernemers, omgezet op groene stroom. Daar hebben we in de loop van 2018 de mogelijkheid om te kiezen voor DELTA Puur Zeeuws Groen, 100% groene stroom uit Zeeland, aan toegevoegd. En dat is sinds het voorjaar van 2020 altijd een vaste combinatie met DELTA MixGroen Gas, een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas. Daarmee ben je in ieder geval duurzamer bezig dan met normaal aardgas.”

75 opweklocaties

De stroom die op het kantoor van DELTA Energie wordt opgewekt én niet door het bedrijf zelf wordt verbruikt, wordt geleverd aan het stroomnet en wordt opgenomen in DELTA Puur Zeeuws Groen. “Zo wekken we nu ook zélf stroom op voor ons Zeeuws groene stroomproduct. Net als al die andere 74 opweklocaties door heel Zeeland waarvan we stroom inkopen en leveren aan onze klanten met een energiecontract voor Zeeuwse groene stroom. Mooi toch?”

Wil je meer weten over hoe de producten van DELTA Energie zijn samengesteld? Bekijk het etiket van DELTA’s energie.

Ieder dak dat werkloos ligt te zijn onder de Zeeuwse zon is er één teveel.
Roel Meijerink
CEO DELTA Energie

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom die volledig in Zeeland is opgewekt, dat is DELTA Puur Zeeuws Groen. Opgewekt met juist dat wat Zeeland zo mooi maakt: de wind én de zon. Groene stroom van om de hoek dus!