Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland en DELTA werken samen aan meer deelauto’s

DELTA en Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland (SDMZ) werken sinds kort samen om het gebruik van deelauto’s in Zeeland te stimuleren. Voor wie af en toe een auto wil gebruiken en geen eigen auto heeft of aan wil schaffen, kan het gebruik van een elektrische deelauto een oplossing zijn. In Zeeland zijn al meerdere elektrische deelauto’s in gebruik en een veelvoud aan projecten in ontwikkeling.

Zakelijk

SDMZ timmert hard aan de weg om op diverse punten in Zeeland elektrische deelauto’s inzetbaar te maken. Voor particulieren, maar ook voor bedrijven. De samenwerking met DELTA richt zich vooral op de zakelijke markt. DELTA biedt sinds een jaar, samen met Vattenfall Incharge, praktische laadoplossingen voor de zakelijke markt en is dé Zeeuwse energieleverancier van groene stroom voor het Zeeuwse bedrijfsleven. Een deel van die stroom wordt bovendien door Zeeuwse ondernemers opgewekt.

Laadnetwerk

De samenwerking met SDMZ stelt DELTA in staat om bij zijn klanten beter in te spelen op de mobiliteitsbehoefte. Een deelauto kan een passende oplossing zijn als in een bedrijf bij verschillende medewerkers af en toe behoefte aan mobiliteit is. Behalve de realisatie van een laadpunt gevoed door groene stroom, kan DELTA vanaf nu ook meteen een oplossing bieden op het gebied van de mobiliteit zelf. Andersom heeft SDMZ aan DELTA een partner die in staat is om laadoplossingen te leveren waarbij de auto opgeladen kan worden met groene stroom uit de eigen regio, opgewekt met behulp van de wind, het water en de zon. Zo ontstaat een steeds groter laadnetwerk bij lokale ondernemingen.

Logische stap

Roel Meijerink, CEO DELTA Energie: “De samenwerking met Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland is een logische stap die past bij de partnerrol die we voor onze klanten willen vervullen. We zijn al lang niet meer alleen die leverancier van stroom en gas. We zien dat onze klanten vaak op zoek zijn en geholpen willen worden als het om verduurzaming gaat. Precies daarom bouwen we een netwerk van specialisten rond DELTA. Met SDMZ haken we opnieuw een specialist aan. Zo zetten we onze klanten steeds vaker op het juiste duurzaamheidsspoor. We krijgen terug van onze klanten dat ze dat erg waarderen.”

Hogere versnelling

Igor Quik, projectmanager Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland: “We zijn trots dat we DELTA als grootste Zeeuwse energieleverancier aangehaakt hebben om de transitie naar emissievrij vervoer in Zeeland te versnellen. DELTA heeft door zijn schaalgrootte een groot netwerk onder ondernemers in Zeeland. We krijgen door gebruik te maken van de communicatie- en relatiekracht van DELTA een veel groter bereik. We hopen zo naar een hogere versnelling te kunnen schakelen bij de realisatie van deelautoprojecten in Zeeland.”