Schipper Accountants en DELTA Energie helpen samen zzp’ers op weg

Veel ondernemers hebben de ambitie om hun bedrijf duurzamer te maken. De overheid helpt graag een handje met subsidieregelingen speciaal voor ondernemers. Vaak zijn deze regelingen bij kleinere ondernemers niet bekend of heeft men simpelweg de tijd niet om zich er in te verdiepen. DELTA, dé Zeeuwse energieleverancier voor het bedrijfsleven, en Schipper Accountants, toonaangevend accountantskantoor in Zuidwest-Nederland, zochten elkaar op met als doel zzp’ers op een laagdrempelige en toegankelijke manier te informeren over allerlei fiscale, financiële en administratieve aspecten van het ondernemerschap.

Tijd

“Om van subsidieregelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing gebruik te kunnen maken moet je die regelingen kennen en je erin verdiepen. Dat kost tijd en die ontbreekt vaak. Want klanten komen uiteraard op de eerste plaats. Hoe kleiner het bedrijf, hoe vaker die tijd ontbreekt”, aldus Helma Wegdam, marketeer zakelijke markt bij DELTA Energie.

Het probleem speelt niet alleen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing. “Het tijdsgebrek is chronisch. Of het nu gaat om de btw-aangifte, de bedrijfsauto of om energiekosten: we zien dat ondernemers wel willen profiteren van de regelingen die er zijn, maar er niet aan toe komen. Wij steken de helpende hand toe, samen met Schipper Accountants”, aldus Wegdam.

Expertpakket

De keuze voor Schipper Accountants is logisch: “Onze energieadviseurs weten veel over subsidieregelingen op het gebied van energie en verduurzaming, maar Schipper Accountants heeft kennis over alle aspecten van het ondernemerschap”, vertelt Wegdam. Schipper stelde een zogenaamd Expertpakket samen met een reeks webinars en papers die tips en tricks op fiscaal, financieel en administratief gebied bevatten. Gewoon op een presenteerblaadje en in duidelijke taal.

“Zo bewijzen we kleine ondernemers een dienst. De webinars en papers bekijk of lees je op een moment dat het je zelf uitkomt. Je hoeft niet meer eindeloos te googlen, maar je komt snel en op hoofdlijnen te weten welke voordelen voor jou van toepassing zijn. Dat is iets waar deze groep ondernemers, die het al druk genoeg heeft, mee geholpen is. Als sparringpartner, adviseur en vertrouwenspersoon helpen wij ondernemers te ondernemen met vertrouwen. We ontzorgen, ondersteunen en bieden een bron van inzicht”, zegt Joost van de Graaf, manager marketing en communicatie bij Schipper Accountants.

ZZP Stroomversnellers

Onder de noemer ‘ZZP Stroomversnellers’ biedt DELTA Energie het Expertpakket op dit moment gratis aan voor nieuwe klanten die een zakelijk energiecontract bij DELTA afsluiten. “Dat is een eerste stap”, aldus Helma Wegdam. “Op die manier polsen we of er interesse is voor het Expertpakket. Als dat het geval is kunnen we het daarna breder beschikbaar gaan stellen aan klanten.”

Annemarie ging op bezoek bij Dennis Bootsgezel van RAND Facility- en Projectmanagement en bij Joanita de Pagter van Schipper Accountants.

Wegdam: “Het Expertpakket past bij de huidige rol van ons bedrijf. Wij willen onze klanten helpen met het zetten van stappen naar duurzamer ondernemen. Daar hoort het pro-actief delen van kennis bij. Het kan niet zo zijn dat tijdsgebrek een argument is om verduurzaming van je bedrijf op de lange baan te schuiven. Daarom hebben we deze handschoen opgepakt, samen met Schipper Accountants.”

Energie voor zzp'ers: jij bent aan zet!

Besteed je als zzp'er ook vooral je tijd aan je klanten? Dan is energie vaak bijzaak. Toch is het belangrijk om er voldoende aandacht aan te besteden, want dat kan je voordeel opleveren. Daarom heeft DELTA Energie een speciaal aanbod voor zzp'ers en denken we je graag met je mee om het maximale uit je energie te halen.