Roel Meijerink laat ‘een prachtbedrijf’ achter

Zeven jaar DELTA Energie. Er is in die tijd veel bereikt. Treffender dan met deze variant op de songtekst van Klein Orkest kan je de periode dat Roel Meijerink directeur was bij DELTA Energie niet beschrijven. Na bijna zeven jaar neemt de geboren Limburger afscheid en gaat verder in een andere functie binnen het moederbedrijf van DELTA Energie, Vattenfall.

Samen met hem kijken we terug op wat er precies in de afgelopen jaren allemaal is bereikt. Gelukkig blijft daarbij de overmijdelijke ‘maar’ als vervolg op de eerste regel in de songtekst uit.

"DELTA Energie is een mooi bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat mijn opvolger daarmee de uitdagingen op het gebied van de energietransitie in de komende jaren aan kan."
Roel Meijerink
Scheidend CEO DELTA Energie

Wie DELTA Energie zegt, zegt Zeeland. Want Zeeuws, dat is DELTA Energie nog steeds. “Nuchter, efficiënt en vriendelijk. Die Zeeuwse mentaliteit merk je direct in ons bedrijf”, zegt Roel, met een licht Limburgs accent. Maar ook voor mensen buiten Zeeland is DELTA Energie steeds vaker een logische keuze. Roel Meijerink: “We groeien buiten Zeeland en ik ben ervan overtuigd dat de beoordelingen van onze klanten daarbij helpen. Op Trustpilot bijvoorbeeld scoren we continu hoog als je dat vergelijkt met de concurrentie.”

Juist ook toen de energieprijzen torenhoog waren, toonden de klanten zich tevreden. Meijerink: “We hebben onze klanten steeds op een nuchtere en transparante manier geïnformeerd en zodra het weer kon kreeg iedereen een aanbod voor een vast contract. Die eerlijke en transparante manier van handelen wordt gewaardeerd.”

Klanten helpen

De hoge energieprijzen zorgden opeens voor een enorme interesse voor energiebesparing en verduurzaming. Roel Meijerink: “Opeens waren de energiekosten het gesprek van de dag. Met als centrale vraag: hoe kan ik snel en zoveel mogelijk energie besparen?”

Daarbij keken mensen direct naar hun energieleverancier. Roel: “Klanten zien ons als dé logische adviseur op energiegebied. Dat gaat veel verder dan eerlijke informatie geven over het beste energiecontract. Een klant wil weten wat in zijn situatie de beste optie is om energie te besparen of te verduurzamen. Onze missie is en blijft om klanten daarbij te helpen.”

Totaalpakket

Al voor de energiecrisis zette DELTA Energie stappen om klanten te kunnen helpen met verduurzamen. Roel: “We zijn de afgelopen jaren samen gaan werken met een reeks bekende en gerenommeerde leveranciers. Saman Groep werd onze installatiepartner, ISOenergy is onze isolatiepartner, LuxImprove onze verlichtingspartner en Vattenfall InCharge onze partner op het gebied van laadpunten.”

Die samenwerkingen bieden voordelen voor klanten van DELTA Energie. Roel vervolgt: “Wie al energie van DELTA heeft, profiteert van kortingen op de producten die we samen met deze partners aanbieden. Zo maken we de energietransitie voor onze klanten financieel aantrekkelijker. Onder de streep levert dat een lagere energienota, een stuk lager energieverbruik en minder CO2-uitstoot op.”

Van één naar drie energie-adviseurs

Een belangrijke stap bij verduurzaming is goed advies. Het aantal energie-adviseurs groeide van één naar drie. “Onze energie-adviseurs rijden – natuurlijk elektrisch – van afspraak naar afspraak. Telkens weer vertellen klanten hoe blij ze met hun adviezen zijn. Ze geven klanten houvast en ze helpen prioriteiten te bepalen bij het verduurzamen van huis of bedrijf. Zodat klanten de juiste duurzame stappen zetten.”

Zeeuwse groene stroom

Hoe veel energie er ook wordt bespaard, een energiecontract blijft een vereiste. Zeeuwen kozen de afgelopen jaren massaal voor groene stroom uit Zeeland. Meijerink: “Toen ik begon bij DELTA Energie introduceerden we DELTA Puur Zeeuws Groen, 100% groene stroom uit Zeeland. Inmiddels leveren bijna 100 productielocaties hun groene stroom daaraan. Meer dan 40 daarvan zijn energiecoöperaties. Door de stroom daarvan in te kopen maken we deze projecten mede mogelijk. We zijn fan van kleinschalige opwekprojecten voor groene stroom op daken die anders werkloos zouden blijven liggen.”

Trots

Het is die impact die DELTA Energie in Zeeland heeft die Meijerink trots maakt. “We zorgen dat energiecoöperaties een goede prijs voor hun stroom krijgen, we maken het planten van tienduizenden nieuwe bomen mogelijk, we maken kankeronderzoek mogelijk met de DELTA Ride for the Roses en Zeeuwse natuurorganisaties kunnen nuttige projecten uitvoeren dankzij onze financiële bijdrages. Die impact maakt me onwijs trots op DELTA Energie.”

Roel sluit af: “Er staat een prachtbedrijf met topmedewerkers. Ik wens mijn opvolger Bram Drewes daarmee veel succes! En ja, ik zal zeker af en toe naar Zeeland komen om te genieten van deze geweldige provincie. Want Zeeland heeft mijn hart wel veroverd in de afgelopen zeven jaar.”