Inzamelingsacties personeel DELTA Energie voor Voedselbank Walcheren

De afgelopen maanden voerde het personeel van DELTA Energie verschillende inzamelacties voor de Voedselbank Walcheren. Het begon in november 2021 met Giving Tuesday, dé wereldwijde actiedag om goed te doen in meer dan 80 landen over de hele wereld. Een belangrijk initiatief, want juist tijdens de dure feestdagen hebben mensen in armoede het vaak nog moeilijker. Die actie was onderdeel van een grotere actie die moederbedrijf Vattenfall al enkele jaren organiseert. Begin 2022 werd geld ingezameld met de verkoop van veel afgeschreven laptops en kantoormeubilair. 

Belangrijk werk

Wim Martens geniet na een carrière als marine-consultant van zijn pensioen. Maar dat betekent zeker niet dat-ie stil zit. Inmiddels is hij al zeven jaar coördinator bij de voedselbank te Walcheren. Werk dat hij met veel passie en plezier doet. “De Voedselbank is opgericht in 2004, werkt samen met Voedselbanken Nederland, en is aangesloten bij de Europese Federatie van Voedselbanken,” vertelt Wim. “Het werk van De Voedselbank is ontzettend belangrijk. Er zijn erg veel mensen die niet het inkomen hebben om te voorzien in hun levensbehoeften, en van de Voedselbank afhankelijk zijn. Bovendien gaan we met ons werk voedselverspilling tegen en dringen we het sociale isolement terug van personen met een laag inkomen.”

Chocoladeletters en cadeautjes

Tijdens de Giving Tuesday actie doneerde het personeel van DELTA Energie producten en cadeaus, maar was het ook mogelijk om een dag te helpen als vrijwilliger of cadeautjes in te pakken voor Sinterklaas. “We zijn altijd ontzettend blij met gedoneerde spullen die we aan onze ruim 200 cliënten kunnen geven. Ook is het fijn dat we tijdens de feestdagen luxere artikelen gedoneerd krijgen zoals speculaas, chocoladeletters en andere lekkernijen of cadeautjes.  Zo kunnen we onze cliënten toch nog iets extra’s geven tijdens Sinterklaas of Kerst. Maar natuurlijk zijn we ook met een iedere financiële bijdrage, zoals de opbrengst uit de verkoop van laptops en kantoormeubilair, erg blij!”

Iedere euro is welkom

In Walcheren werken 75 vrijwilligers in wisseldiensten, die helpen met het verzamelen, inpakken en uitdelen van de spullen. “We verzamelen ook één keer in de maand voor een supermarkt in wisselende groepjes van twee. De supermarkten bestellen dan producten die we eerder opgeven, die vervolgens door winkeliers gekocht en gedoneerd kunnen worden. We zijn dus niet alleen afhankelijk van inzamelacties en donaties, maar ook van dit soort medewerking van supermarkten. Zo kunnen we het werk blijven doen voor een kwetsbare groep die vaak onzichtbaar is. Iedere euro is dus zeker welkom.”