DELTA Energie scoort hoog op klanttevredenheid in MT1000

In het jaarlijkse onderzoek MT1000 van het toonaangevende ondernemersplatform MT/Sprout naar de beste zakelijke dienstverleners van Nederland scoort DELTA Energie in 2021 erg hoog. In de categorie energieleveranciers staat DELTA Energie op de 2e plaats, in de subcategorie NPS scoort DELTA Energie zelfs een 1e plaats. De Net Promotor Score (NPS) is een manier om de klanttevredenheid te meten.

“Deze uitslag bevestigt wat we zelf al langere tijd zien: onze zakelijke klanten waarderen onze nuchtere, efficiënte en vriendelijke manier van serviceverlening”, zegt Roel Meijerink, CEO van DELTA Energie in een reactie. “Natuurlijk zijn we erg blij met deze notering. Het is voor ons een extra bewijs dat we op de goede weg zijn. Die weg is de omslag van een traditionele energieleverancier naar een energiepartner. In die nieuwe rol wordt serviceverlening alleen nog maar belangrijker. Dat is ook de reden dat we als bedrijf zelf ook continu NPS-metingen doen.”

MT1000

MT/Sprout, dat tot doel heeft ondernemers en leiders bij te staan in hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling, doet ieder jaar onderzoek onder duizenden zakelijke beslissers naar de bedrijven met wie ze graag zakendoen. De beoordeling vindt plaats op basis van klantgerichtheid, productleiderschap en excellente uitvoering. Het toekennen van een NPS door de respondenten om de klanttevredenheid uit te drukken maakt onderdeel uit van het onderzoek.

Het is juist de NPS waarop DELTA Energie een eerste plaats scoort. Overall staat DELTA Energie in de categorie energieleveranciers op de tweede plaats. Daarmee laat DELTA Energie de afgelopen paar jaar een stijgende lijn zien in de rankings van de MT1000.

Nieuwe proposities

“We hopen deze positie uiteraard vast te kunnen houden”, aldus Roel Meijerink. “Met een hernieuwde kijk op energiedienstverlening in de zakelijke markt willen de we komende tijd onze positie op de zakelijke markt versterken. Dat doen we samen met bij voorkeur Zeeuwse partners. Zo introduceerden we onlangs al een compleet aanbod op het gebied van zonnepanelen voor zakelijke markt, inclusief aantrekkelijke klantkortingen. Dat doen we samen met Saman Groep, het inmiddels toonaangevende bedrijf op dat gebied in Zuidwest-Nederland.”

Lees ook het interview dat MT/Sprout met Roel Meijerink had.