DELTA Energie levert advies voor Zeeuws Isolatieprogramma

De drie energie-adviseurs van het energie-adviesteam van DELTA Energie gaan participeren in het Zeeuws Isolatieprogramma. De inzet van energie-adviseurs is vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst tussen DELTA Energie en het Zeeuws Isolatieprogramma. De adviseurs gaan zogenaamde quickscans uitvoeren bij woningen met een slecht energielabel (D, E, F of G) of woningen die nog geen energielabel hebben.

Het Zeeuws Isolatieprogramma is onderdeel van het landelijke Nationaal Isolatieprogramma, dat als doel heeft om in heel Nederland tot 2030 in totaal 2,5 miljoen woningen beter te isoleren. Voor Zeeland gaat het om ongeveer 29.000 woningen. Alle Zeeuwse gemeenten met uitzondering van Schouwen-Duiveland nemen aan het Zeeuws Isolatieprogramma deel.

Woningeigenaren die hiervoor in aanmerking komen kunnen gebruik maken van het gratis advies. Bovendien is er voor hen, naast de nationale ISDE-subsidie, extra ZIP-subsidie beschikbaar. Met behulp van een speciale applicatie kunnen de adviseurs bij de mensen thuis direct een goed onderbouwd advies presenteren.

Hoeksteen

CEO Bram Drewes van DELTA Energie over deze samenwerking: “Deelname aan het Zeeuws Isolatieprogramma past uitstekend bij onze filosofie: klanten helpen bij het zetten van stappen naar een duurzamere manier van leven. Isolatie is de hoeksteen van woningverduurzaming want het zorgt ervoor dat kostbare warmte minder snel of helemaal niet uit je huis ontsnapt. Een goed geïsoleerd huis kan je een besparing van tientallen procenten op je gasverbruik opleveren.”

Ondersteuning van het Zeeuwse onderdeel van een landelijke programma past bovendien goed bij de Zeeuwse roots van DELTA Energie. Bram Drewes: “We hebben drie ervaren en gediplomeerde energie-adviseurs in dienst. Dat soort mensen zijn zeldzaam, zeker hier in de regio. Dus we zetten ze graag in om met al hun kennis en ervaring een grote groep Zeeuwse woningen duurzamer te maken.”

Wie interesse heeft in deelname aan het Zeeuws Isolatieprogramma kan zich aanmelden via https://www.zeeuwsisolatieprogramma.nl

DELTA Isolatie

Je huis verduurzamen begint bij isolatie. Daarom biedt DELTA Energie samen met ISOenergy verschillende vormen van isolatie aan: spouwmuur-, dak- en vloerisolatie. Natuurlijk zijn daarop de Duurzame DELTA Deals van toepassing. Als klant van DELTA Energie krijg je 100 euro korting op elke vorm van isoleren.