Dak kantoorpand DELTA Energie omgetoverd tot zonnedak

Het pand van DELTA Energie aan de Buitenruststraat in Middelburg is sinds kort voorzien van een zonneinstallatie op het platte dak van de 2e verdieping van het pand. Deze zonne-installatie levert tijdens kantooruren vooral stroom voor eigen gebruik, buiten kantooruren wordt het grootste deel van de groene stroom geleverd aan DELTA Puur Zeeuws Groen, de 100% Zeeuwse groene stroom die DELTA aan een deel van zijn klanten levert.

Logisch

“Wij konden natuurlijk niet achterblijven!” zegt Roel Meijerink, CEO van DELTA Energie. “Ieder dak dat werkloos ligt te zijn onder de Zeeuwse zon is er één teveel. Inmiddels wordt DELTA Puur Zeeuws Groen, onze groene stroom uit Zeeland, onder meer opgewekt door tientallen zonnedaken door heel Zeeland. Wat is er nu logischer dan dat we ook op ons eigen kantoorpand groene stroom opwekken voor ons eigen product?”

Saman Groep

De zonneinstallatie op het dak van het pand werd gerealiseerd door Saman Groep uit Zierikzee. DELTA Energie werkt sinds augustus 2020 samen met Saman Groep, het grootste installatiebedrijf in Zuidwest-Nederland. Samen voeren de beide bedrijven en huur- en koopaanbod voor zonnepanelen, cv-ketels, warmtepompen en zonneboilers waarbij klanten van DELTA Energie een exclusieve korting krijgen. Andersom biedt Saman Groep haar klanten een extra voordeel bij het afsluiten van een DELTA-energiecontract.

Zeeland

DELTA voert inmiddels ruim drie jaar een product met groene stroom die volledig uit Zeeland afkomstig is: DELTA Puur Zeeuws Groen. Dit is groene stroom die opgewekt wordt met behulp van de drie elementen wind, water én zon. Zo leveren tientallen Zeeuwse zonnedaken en één zonnepark (dat van EPZ in Borssele) stroom voor DELTA Puur Zeeuws Groen. Daar is nu het eigen zonnedak op het DELTA-kantoorgebouw aan toegevoegd.

Energielabel

“Het zonnedak maakt deel uit van een grotere ambitie om ons kantoorpand te verduurzamen. In 2023 moeten kantoorpanden tenminste energielabel C hebben. Inmiddels is ons pand voorzien van Led-verlichting, bewegingssensoren en – noodgedwongen, toen we in de kou kwamen te zitten – sinds afgelopen winter ook een nieuwe zuinigere verwarmingsinstallatie”, vertelt Meijerink. Als dé Zeeuwse energiepartner willen we uiteraard het goede voorbeeld geven.”